Ugrás a tartalomra

A DVTK tulajdonosa szerint elfogadhatatlan, ami szombat este történt Újpesten

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. május 05. vasárnap 17:27
Kiütéses vereséget szenvedett a házigazdáktól a DVTK szombaton este a Szusza Ferenc Stadionban. A borsodiak három veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki.
Fotó: MTI / Vajda János

Az Újpest FC házigazdaként 7–0-ra győzte le a Diósgyőrt a labdarúgó NB I 31. fordulójának szombati játéknapján. Dr. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa vasárnap Facebook posztban reagált a vereségre. Elfogadhatatlan, ami szombat este történt Újpesten! – írta bejegyzésében a tulajdonos, melyet így folytatott: Mint szinte minden mérkőzést, a mai meccset is a helyszínen néztem végig. A látvány és a teljesítmény elkeserítő és elfogadhatatlan volt. A DVTK címeres mezében ilyen teljesítményt semmilyen összeállításban, semmilyen taktikával nem lehet nyújtani. Száz százalékosan megértem a szurkolóink csalódottságát! Ez a vereség bár történelmi mértékű, innen is fel kell állni! Erről szól a sport, erre is tanítja a jellemet. Tanulni legtöbbször a hibáiból tud az ember, most az a legfontosabb feladatunk, hogy megoldjuk, kijavítsuk azokat a hibákat, amelyek ide vezettek.


A tulajdonos hozzászólása egyben utalt azokra a rajongói hozzászólásokra, amelyeket a mérkőzéssel kapcsolatban fogalmaztak meg a szurkolók, akik kezdetben ugyan még leírhatták a mérkőzéshez fűződő gondolataikat, később azonban lassanként korlátozták azokat, hiszen a szurkolók keményen hangot adtak véleményüknek.

Többen a vezetőség lemondását követelik. Némelyikük szerint pedig „gyalázatot, szégyent hozott a "futballcsapat" Borsodra, Miskolcra, Diósgyőrre, amit évek múlva sem lehet elfelejteni majd…”

Van, ki úgy véli, hogy nem egy, hanem legalább 2 osztálynyi különbség volt a két csapat között, és szinte fizikai fájdalom volt végignézni a meccset. Van, aki ezt írta: Miskolc szégyenei vagytok. Ki lehet kapni, de nem 7-0-ra egy ... Újpesttől és lélektelen játékkal. Remélem, megy mindegyik a tartalék csapatba a padot koptatni, ahová valók.

Az egyik rajongó évtizedes problémáról posztolt. Meglátása szerint „Célok nélkül nincs eredmény. Koncepció nélkül nincs fejlődés. Bábok kinevezésével nincs szakmai munka. Felelősségre vonás nélkül nincs következetesség. A pénz ugyan nagy úr, de a becsület nem eladó. A MOL-nak sem. Szégyent hoztatok ránk. Ahogy a játékosokra is. Mert az igazi felelősök nem a pályán, vagy a kispadon vannak, hanem a klubházban.”

Programok

Jelenleg nincsenek programok!