Ugrás a tartalomra

Életveszélyesre sikeredett a "kerékpár-kölcsönzés"

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 07. kedd 09:31
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy felnőttkorú nő és két fiatalkorú férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és rablás bűntette miatt, akik egy időskorú férfitől a korábban kölcsönkért kerékpárját úgy vették el, hogy valamennyien ütlegelték, földre lökték, fejét rugdosták életveszélyes sérüléseket okozva.

A vádirat szerint a vádlottak közül a felnőttkorú nő 2023. június második felében, az éjszakai órákban egy borsodi településen az utcán összetalálkozott a 68 éves időskorú férfival, akitől elkérte a kerékpárját. A sértett odaadta, de mivel a váltó elromlott a nő visszatolta és átadta neki. A férfi hazafelé indulva szidalmazta a vádlottat, hogy műszaki hibát okozott, ezen a nő annyira felháborodott, hogy rángatni kezdte a kerékpár hátsó kerekét és lökdöste a sértettet, ekkor érkezett meg a helyszínre a két fiatalkorú férfi vádlott ittas állapotban, beavatkoztak és felszólították a nőt, hogy hagyja békén a sértettet - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A közleményből kiderül: a sértett tovább indult, de a nő kijelentette, hogy neki kell a kerékpár és a két férfival, akikkel egyébként baráti viszonyban volt az idős férfi után mentek, a nő hátulról fejen ütötte, az egyik fiatalkorú vádlott szintén a fejét ütötte meg, amitől a földre esett, homlokával a betonozott talajnak ütődött. A nő és másik fiatalkorú társa többször fejen rúgták, az egyik férfi az elejtett mobiltelefonját elvette, amit később a kerékpárral együtt elrejtettek. 

A sértett a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottak közül a felnőttkorú nővel szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást, a fiatalkorú férfiakkal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - zárul a közlemény.

 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!