Ugrás a tartalomra

Hangulatkeltés helyett számonkérést sürgetnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 18:40
A rend megőrzése és biztosítása állami feladat, amiben a Fidesz-kormányzat minisztere, Pintér Sándor megbukott – írják pénteki közös közleményükben a DK, MSZP, LMP és Párbeszéd-Zöldek miskolci szervezetei.
Fotó: Osztie Tibor

A pártok írásukban Tóth-Szántai József, a Pont Mi, a Fidesz és a KDNP miskolci polgármester-jelöltjének a napokban a Facebookon közzétett posztjára utalnak, melyben a jelölt közbiztonsági kérdéseket feszegetett. 
Mint fogalmaznak, a kormány propagandagépezete hangulatot kelt Miskolcon is. „...Ez zúdul ránk... a Karmelita kolostorból irányított Mediaworks megyei lapjából, hírportáljából, a Rádió M híreiből, melynek a tulajdoni viszonyai Mészáros Lőrinchez vezetnek. A rádió reklámhangja, Tóth-Szántai József civilbe bújt fideszes polgármesterjelöltként ámítja a miskolciakat, most éppen seriffeset játszanak” –fogalmaznak.

Azt is írják, „a Fidesz gépezete jóvoltából egy miskolci nethasználó nem tud úgy hírt olvasni, hogy Tóth-Szántai fotója ne ömlene rá hirdetésként. Vajon mennyi pénzt költöttek rá eddig? – teszik fel a kérdést.

Tóth-Szántai tavaly decemberig nem hívta fel magára a figyelmet a miskolciak körében. Talán annyit hallottak felőle, hogy remekül tudja beolvasni a hirdetők reklámjait. Most a Fidesz reklámhangjának szegődött el – jelentik ki a pártok.

A közleményben kijelentik, Tóth-Szántai rendszeresen mutatkozik Csöbör Katalin országgyűlési képviselő társaságában, ezért mindkettőnek azt tanácsolják, „hogy kopogtassanak be Pintér Sándor belügyminiszterhez, és kérjék számon rajta és a Fidesz-kormányon, miért verte szét a rendőrséget, miért alulfizetettek a dolgozók, miért menekülnek és szerelnek le a rend őrei, miért nem biztosítják számukra Miskolcon is a feltételeket ahhoz, hogy a miskolciak biztonságban érezhessék magukat” – írják.

Miskolcnak olyan városvezetőre van szüksége, aki felnőtt, tapasztalt, döntésképes, megoldáspárti, távlatot és jövőt tud mutatni a város számára – szögezik le.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!