Ugrás a tartalomra

Hatvanéves jubileumát ünnepli a Fazekas Utcai Általános Iskola

Utoljára módosítva
2024. április 15. hétfő 11:30
A Miskolci Nemzeti Színházban fog jubileumi gálaműsort tartani április 24-én az iskola.
Juhász Ákos képgalériája

A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, három nagy múltú intézmény jogutódjaként kezdte meg működését 1963. szeptember 1-jén, és azóta történelmi múltunk hagyományai szellemében dolgozunk mindennapi működésünk során a közismereti és a művészeti képzést harmonikusan összehangolva - írta összefoglalójában Cseke Gábor, a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. 

Az intézmény Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik, valamint Európai Tehetségpont. Iskolánk kiemelkedő tevékenységének elismeréseként bekerült a Magyar Művészetoktatás Értéktárába. Nagyon fontosnak tartjuk a szülőkkel a bizalomra épülő, egymás munkáját segítő, támogató légkör kialakítását, ezzel is megalapozva, segítve a zeneértő, a művészetet kedvelő közönség nevelését - emelte ki az igazgató.

A Fazekas sikerében sok minden benne van. Benne vannak a kezdetek, amikor – Kodály Zoltán jóváhagyásával - ének-zene tagozatos iskolaként megnyitotta kapuit. Benne vannak azok az ikonikus pedagógusok, igazgatók, akik hivatásnak tekintették munkájukat, akik hírnevet szereztek az iskolának, az iskolában folyó tanításnak, a magas színvonalú szakmai munkának - tudatták. 

Benne van a jelen, amiben a dicső múltra építve – a ma világának útvesztőiben lavírozva oktatjuk gyermekeinket, neveljük az emberi jóra, ismertetjük meg őket a művészetek csodálatos világával. Iskolánk nevét a régen itt dolgozó fazekas mesterekről kapta, utalva ezzel fáradságos, kitartó, egyben művészi munkájukra is. A mi feladatunk is az, hogy a felhalmozott értékeket megbecsülő közösséget teremtsünk, melyhez öröm tartozni - fejtették ki. 

A fentiek szellemében rendezik meg a 60 éves évfordulóhoz kapcsolódó "Fazekas 60" Jubileumi Gálaműsorunkat április 24-én 17 órai kezdettel a Miskolci Nemzeti Színházban - adta hírül az iskola. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!