Ugrás a tartalomra

Nyár végén, ősz elején kezdhetik el építeni az Avalon társasházát

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. május 08. szerda 11:39
Az építési engedély már megvan, a kiviteli tervek készülnek, néhány hónap és az építkezés is megkezdődik a Szent István tér mellett.

Fotó: Juhász Ákos

Várhatóan szeptemberben kezdődik el a Szent István tér melletti kavicsos parkoló helyére tervezett társasházkomplexum építése – mondta el lapunk érdeklődésére a beruházó Avalon Center Kft ügyvezetője. Tóth Róbert kiemelte, a jogerős építési engedélyeket március közepén kapták kézhez, ezt követően gőzerővel nekiláttak a kiviteli tervek készítésének.

– Fontosnak tartanám megemlíteni, hogy erre, a Szent István tér melletti területre ötven év után társaságunk az első, aki jogerős építési engedéllyel rendelkezik. Most úgy tervezzük, hogy a részletes kiviteli tervek július végére lesznek készen, vagyis addigra, amikorra a szintén a tulajdonunkban álló egykori központi leánykollégium felújításával végzünk. Ezt követően elkezdjük versenyeztetni a projektet és reményeink szerint augusztusban vagy szeptemberben el is tudjuk kezdeni a tulajdonképpeni építkezést – részletezte.

Ahogyan arról többször írtunk, a telket még hosszú évekkel ezelőtt vásárolta meg az Avalon, és először egy irodaházat terveztek ide. Ennek létesítéséről, hosszan tartó egyeztetés után a városvezetéssel és a helyi lakosokkal, elálltak (irodaházat végül a Zsigmondy utcán, a régi Északterv-székház helyén létesítettek). Ezt követően a várossal együttműködve született meg a jelenlegi terv, mely szerint társasház létesül majd a területen.

Tóth Róbert elmondta, a tervek szerint olyan 90 lakásos társasház komplexum épül, aminek aljában kiszolgáló egységek, kávézó, esetleg üzletek lesznek majd. Az Avalon Center Kft ügyvezetője hozzátette, a Szent István tér környékén rendszeresen megfordulók már most is láthatnak „jövést-menést” a területen, jelenleg ugyanis a környező épületek állapotfelmérésén dolgoznak. Hangsúlyozta, a területen található egy geotermikus kút is, és cégük tervei között szerepel ennek hasznosítása: szeretnék geotermikus energiával fűteni a megépülő társasházat.

Az építtető célja az, hogy a már elkészült és a most zajló beruházásaival segítse Miskolcot abban, hogy nyugat-európai szintű nagyvárossá váljon, ami vonzza a turistákat és a tőkét, és itt tartja a fiatalokat és a munkaerőt.

– A projekt a Szent István tér 1. házszámot kapta a várostól, Miskolc főterének nyugati térfala lesz az új ház, mi pedig szeretnénk méltóak lenni ehhez. A társadalmi szerepvállalásban egyébként is élen járunk, szívünkön viseljük Miskolc sorsát és szeretnénk, ha a miskolciak és az ide látogatók is megtalálnák itt a számításukat – zárta Tóth Róbert.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!