Ugrás a tartalomra

Virággal a jobb közterület-érzetért 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 07. kedd 17:12
Hétfőn elkezdődött az egynyári növények ültetése a miskolci közterületeken.

Miután a kertgondozás tavaszi időszakában a virágültetés előfeltételének számító munkálatokat a Miskolci Városgazda dísznövénykertészeti csoportja elvégezte, úgy a hagyományoknak megfelelően a közelgő város napjára való „ráhangolódás” jegyében a folyamat leglátványosabb szakaszába is belevágnak.

Gyomtalanítottak, felkapálták a virágágyásokat és eltávolították az elhalt növényeket is – tudtuk meg az önkormányzati cégtől, melynek munkatársai az idei virágosítás során több mint negyvenezer egynyári növényt ültetnek el városszerte rövidesen.

A Virágóránál, a Széchenyi-szobornál, a Szent István téri ledfalnál, a Bartók térnél, az Erzsébet térnél, a Népkertnél és a Petőfi térnél is szembeötlő változás van kibontakozóban. De nem csupán a belváros szépül meg: a 41.486 egynyári növényből bőven akad majd, mely Lillafüreden, a Dél-Kiliánban, az Avason vagy éppenséggel a Győri kapuban ereszt majd gyökeret. 

Juhász Ákos képgalériája

A munkálatokhoz a Városgazda munkatársai hétfőn láttak hozzá. A városszépítő teendőkkel időjárás függvényében végezhetnek. A cég dolgozói ezt követően a gyomlálást és az öntözést is elvégzik majd. Ahogy azt stábunk kiderítette: begónia, büdöske, pillangóvirág, kakastaréj, kanna, díszgyertya, verbena, valamint ezek különböző változatai landolnak a gondosan előkészített talajon.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!