http://minap.hu/miprog.php?prog.82
Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1635 db. videó található  

2014-08-03 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2014-07-27 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-07-27 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-07-27 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegújult Miskolc belvárosa bulletNépszerű az Otthonvédelmi Alap bulletCsökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júniusban bulletDiákmunka a Holdingnál bulletKihirdették a ponthatárokat bulletSalkaházi program-már postázzák bulletIsmét bővül a MiReHuKöz flottája bulletMVK-fejlesztések bulletÖnkormányzati tulajdonba került a Csorbatelepi kajak-kenu komplexum bulletIsmét ülőkövek díszítik a főutcát bulletHamarosan kezdődik a parlagfűszezon bulletÓvodai nyáriszünet bulletInni és kerékpározni bulletBefejeződött az őszi árpa aratása
megnézem a teljes műsort
  bulletMegújult Miskolc belvárosa
5 év alatt 6 milliárd forintot költöttek Miskolcon a belváros fejlesztésére. Elkészült a Patak utcai mélygarázs, és a fölötte lévő tér. De Európai Uniós forrásból készült a miskolciak egyik kedvence, az Erzsébet-téri szökőkút is. A városfejlesztési s... (a44756 ::feltöltve: 2014-07-21 :: megszólalók: Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletNépszerű az Otthonvédelmi Alap
Július elejétől már lehet pályázni arra a 3,5 millió forintos támogatásra, amiből fészekrakós lépcsőházak újulhatnak meg. A pályázati kiírás Miskolc város honlapján olvasható. Az Otthonvédelmi Alapra július 31-éig lehet pályázni.... (a44770 ::feltöltve: 2014-07-23 :: megszólalók: Böjtös Tihamérné,,;Cserba István,vezető,Szolink Szolgáltató és Ingatlankezelő Bt.;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletCsökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júniusban
Csökkent az álláskeresők száma júniusban. A legtöbb új munkahelyet Borsod megyében regisztrálták. Tavalyhoz képest csaknem 12 százalékkal volt kevesebb a munkanélküliek száma a múlt hónapban. A foglalkoztatók 79 ezer üres álláshelyet jelentettek be, ... (a44787 ::feltöltve: 2014-07-23 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDiákmunka a Holdingnál
Diákoknak biztosít nyári munkát a Miskolc Holding a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. Több mint 40 miskolci tanulót foglalkoztatnak a Holding tagvállalatainál. Két hetes turnusokban váltják egymást a fiatalok, akik gyakorlatot szerezhetnek,... (a44781 ::feltöltve: 2014-07-23 :: megszólalók: Ginovszky Gergely,,;Demendi Milán,,;Pálinkás Ágnes,HR vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletKihirdették a ponthatárokat
Kihirdették a ponthatárokat. Az egyetemre, főiskolára felvételizők sms üzenetben is értesülhettek arról, hogy hová vették fel őket. Az alapszakokra való bejutáshoz szükséges minimum ponthatár idén 240-ről 260-ra emelkedett. Jövőre tovább nőhet az als... (a44860 ::feltöltve: 2014-07-25 :: megszólalók: Óváriné Balajti Zsuzsanna,tanulmányi rektorhelyettes,(Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletSalkaházi program-már postázzák
Vannak nyugdíjasok, akik már meg is kapták a Salkaházi-program tájékoztatóját és a nyomtatványokat. Miskolc képviselőtestülete júniusban döntött arról, hogy támogatják a 60 év feletti, rászoruló nyugdíjasokat. Ők évi 10 ezer forint juttatásban rész... (a44824 ::feltöltve: 2014-07-24 :: megszólalók: Grúber Rudolfné,,;Kiss János,elnök,MMJV Közgyűlése, Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság )
megnézem a videót  
  bulletIsmét bővül a MiReHuKöz flottája
144 millió forintot nyert az önkormányzat hulladékgyűjtő autók vásárlására. Miskolc kapta a legnagyobb támogatást. A pályázati összeg 13 százalékát nyerte el a város. A 144 millió forintból három új autót vásárolhat a MiReHuKöz. A fejlesztéssel jövő ... (a44823 ::feltöltve: 2014-07-25 :: megszólalók: Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletMVK-fejlesztések
Új villamosok után új autóbuszokra is pályázik a Miskolci Közlekedési vállalat. A megállókban közben már elkezdték felszerelni az utastájékoztatókat is. Erre a város csaknem egymilliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert. A cég szeptembe... (a44825 ::feltöltve: 2014-07-24 :: megszólalók: Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt.;Marosiné Kovács Anikó,,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletÖnkormányzati tulajdonba került a Csorbatelepi kajak-kenu komplexum
Miskolcé lett a csorbatelepi kajak-kenu központ. Korábban a MÁV-é volt, a vasúttársaság átadta az állami vagyonkezelőnek, innen került a városhoz. Az önkormányzat pénteken vette birtokba a több mint 40 sportolót kiszolgáló létesítményt. Fenntartóját ... (a44836 ::feltöltve: 2014-07-25 :: megszólalók: Menyhárt Szabolcs,osztályvezető,gazdálkodási főosztály, MMJV )
megnézem a videót  
  bulletIsmét ülőkövek díszítik a főutcát
Visszahelyezték az ülőköveket a főutcára. Az egyedi tervezésű darabokat először május elején láthatták a miskolciak, de azokat akkor megrongálták. A két összetört ülőkő pontos mása elkészült, így mától ismét ezeken pihenhetnek a járókelők a Városház ... (a44758 ::feltöltve: 2014-07-21 :: megszólalók: Horváth János,,;Szelekovszky Magdolna,iparművész,;Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft.;Rostás László,főépítész,;Vincze Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletHamarosan kezdődik a parlagfűszezon
Hamarosan itt a parlagfűszezon. A szakemberek szerint idén sokkal erősebb pollenterhelésre kell készülniük az allergiásoknak. Az önkormányzati rendészet július elsejétől már bünteti azokat az ingatlantulajdonosokat, akik nem irtják területükön a par... (a44807 ::feltöltve: 2014-07-24 :: megszólalók: Miklós Attiláné,,;Márton Mária,allergológus szakorvos,Szent Ferenc Kórház, MISEK;Batári Eszter,sajtószóvivő,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Vincze Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletÓvodai nyáriszünet
Szerdán bezárnak a miskolci óvodák. A nyári szünet alatt két intézmény várja azokat a gyerekeket, akik felügyeletét nem tudják megoldani a szülők. A négy hét alatt felújítási és karbantartási munkákat végeznek az intézményekben. Az óvodai nyári szüne... (a44759 ::feltöltve: 2014-07-23 :: megszólalók: Hutter Linda,,;Pásztorné Palcsó Tünde,óvodavezető helyettes,Eszterlánc Óvoda )
megnézem a videót  
  bulletInni és kerékpározni
Szombattól már a főútvonalon is közlekedhetnek az enyhén ittas kerékpárosok anélkül, hogy megbüntetnék őket. Emiatt több biciklis szervezet is tiltakozik. A statisztika szerint ugyanis egyre többen isznak és tekernek. Az elmúlt években csak Miskolcon... (a44797 ::feltöltve: 2014-07-23 :: megszólalók: Boros Enikő,,;Péter József,,;Orosz Péter,titkár,Kerékpáros Miskolc Egyesület )
megnézem a videót  
  bulletBefejeződött az őszi árpa aratása
Befejeződött az őszi árpa aratása Borsodban. A termés minősége jó, mennyisége pedig az országos átlag felett van. A kedvező időjárás miatt a kalászok hamarább értek be. A megyében csaknem 4700 hektáron termesztenek őszi árpát, a termés már a magtárak... (a44779 ::feltöltve: 2014-07-23 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2014-07-20 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-07-20 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-07-20 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bullet35 ezer aláírás a nyomortelepek felszámolása mellett bulletFolyamatos a fészekrakós ingatlanok felújítása bulletEllenőrzés a Hidegsoron bullet47 milliárddal több közmunkaprogramra bulletFelfüggeszthetik a devizahitelesek pereit bulletÖt rendelő újul meg Miskolcon bulletMegújul a Kandó Kálmán tér bulletItt a 13. Skoda bulletMederkotrás és csatornaépítés Miskolcon bulletÉpülhet a Lovagi tornák tere és a vásártér bulletJárdaépítés a Gyöngyvirág utcában bulletÚj buszmegállók az Aulichon bulletNagyobb lett a Szeder úti játszótér bulletCsaládi kedvezmény - időben kell a változást bejelenteni bulletHázelnök az EFOTT-on
megnézem a teljes műsort
  bullet35 ezer aláírás a nyomortelepek felszámolása mellett
35 ezren tették le voksukat a nyomortelepek felszámolása mellett, Miskolcon. Egy hónap alatt gyűjtötte össze az aláírásokat a Fidesz-KDNP helyi csoportja. A város képviselőtestülete májusban döntött a gettók felszámolásáról, és arról, hogy 2 millió f... (a44705 ::feltöltve: 2014-07-18 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFolyamatos a fészekrakós ingatlanok felújítása
Tizenkét lakást már felújítottak, húszban pedig most is dolgozik a kivitelező. A volt fészekrakós ingatlanokat a város szeretné minél hamarabb bérbe adni. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakások 90 százalékban teljes felújításra szorulna... (a44675 ::feltöltve: 2014-07-17 :: megszólalók: Kottman Dezső,létesítményüzemeltetési irodavezető,MIK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletEllenőrzés a Hidegsoron
Egy illegális lakásfoglalót és négy áramtolvajt értek tetten a rendészek a mai ellenőrzésen a Hidegsoron. De találtak négy oltatlan kutyát, hat ingatlannál pedig nem volt szemétszállítási szerződés. A Miskolci Önkormányzati Rendészet 63 ingatlant viz... (a44694 ::feltöltve: 2014-07-17 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület-felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bullet47 milliárddal több közmunkaprogramra
Több mint 40 milliárd forinttal többet fordít a kormány idén közfoglalkoztatásra. A döntés értelmében Miskolcon is nő a közfoglalkoztatottak száma. A főként belvízvédelmi és útkarbantartási programok augusztus elsejétől 600 új munkahelyet teremtenek ... (a44726 ::feltöltve: 2014-07-18 :: megszólalók: Csonka László,,;Lórántné Orosz Edit,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Munkaügyi Központ;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFelfüggeszthetik a devizahitelesek pereit
Felfüggeszthetik a devizahitelesek pereit, és a végrehajtási eljárások is megakadhatnak - mindezt a július 4-én elfogadott törvénytervezet befolyásolhatja. A devizatörvény már csak a köztársasági elnök aláírására és a kihirdetésre vár. Ezt követően a... (a44643 ::feltöltve: 2014-07-14 :: megszólalók: Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete;Csillám Katalin,elnökhelyettes,Miskolci Törvényszék )
megnézem a videót  
  bulletÖt rendelő újul meg Miskolcon
37 háziorvosi rendelőből öt teljesen megújul Miskolcon. Az épületek összesen 89 felnőtt és 34 gyerek körzetet látnak el. Az öt épületfelújítás több mint 300 millió forintba kerül. Egy már elkészült, négyben még dolgoznak. 2012 óta két egészségház, a ... (a44687 ::feltöltve: 2014-07-17 :: megszólalók: Bakajsza Ferenc,,;Poncsák Csaba,felnőtt háziorvos,;Nagy Nóra,,;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMegújul a Kandó Kálmán tér
Megkezdődött a Kandó Kálmán tér átépítse. Felújítják a villamos pályát és akadálymentesítik a peronokat. A rekonstrukció a Zöld Nyíl projekt része, vagyis a városnak nem kerül pénzébe. Augusztus közepéig vágányzár lesz, de az iskolakezdésre már egy v... (a44632 ::feltöltve: 2014-07-14 :: megszólalók: Rajszi Zsolt,osztályvezető,Villamosforgalmi Osztály, MVK Zrt.;Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletItt a 13. Skoda
Már a 13. új Skoda is Miskolcon van. A jármű hétfőn este érkezett meg. A villamos, mielőtt szállítani kezdi az utasokat, 500 kilométer tesztkört teljesít és megkapja a hatósági vizsgát. Idén további 16 jármű, jövő év első negyedében pedig még két új ... (a44674 ::feltöltve: 2014-07-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMederkotrás és csatornaépítés Miskolcon
Kitisztították és kikotorták a Pereces és a Hejő patak medrét, a Szentpéteri kapuban pedig bővült a csatornahálózat. Miskolc két évvel ezelőtt a Svájci-Magyar Együttműködési Program pályázatán nyert több mint 1 millió svájci frank támogatást árvízvéd... (a44647 ::feltöltve: 2014-07-14 :: megszólalók: Arnót Miklósné,,;Fodor István,,;Lukács Kinga,projektmenedzser,Miskolci Városfejlesztési Kft.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÉpülhet a Lovagi tornák tere és a vásártér
Holnap átadják a munkaterületet és hétfőn már meg is kezdődhet a Lovagi tornák tere és a vásártér építése. A Diósgyőri várhoz tartozó, középkori hangulatot idéző tér várhatóan 2015 májusára készül el. Az átépített Diósgyőri várat a tervek szerint még... (a44658 ::feltöltve: 2014-07-15 :: megszólalók: Hegyháti Gábor,vezérigazgató,Zeron Zrt.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletJárdaépítés a Gyöngyvirág utcában
200 méteren megújul a járda a Gyöngyvirág utcában. A 3 millió forintos beruházás hétfőn kezdődött. A belvárosi utcában a több mint 15 éves járda már rossz állapotban volt. Az aszfaltozással a hét végére elkészülnek a szakemberek. A terület önkormányz... (a44703 ::feltöltve: 2014-07-18 :: megszólalók: Eperjesi Erika,önkormányzati képviselő,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletÚj buszmegállók az Aulichon
Több, mint egy millió forintért újítanak fel két buszmegállót az Aulich utcában. A felújítást a lakosság kérte, amit a terület önkormányzati képviselője saját keretéből finanszíroz. A megállók fedettek lesznek és padokat is felszerelnek. A Tampere ut... (a44666 ::feltöltve: 2014-07-17 :: megszólalók: Eperjesi Erika,önkormányzati képviselő,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletNagyobb lett a Szeder úti játszótér
Megújult a Szeder úti játszótér. 120 négyzetméterrel nagyobb területen játszhatnak a gyerekek, és van ivókút is. A kerítéssel lezárt tér csak napközben van nyitva, estére bezárják. Több lett a homokozó, a csúszda és a hinta, és vannak padok is. A fel... (a44709 ::feltöltve: 2014-07-18 :: megszólalók: Gazdusné Pankucsi Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletCsaládi kedvezmény - időben kell a változást bejelenteni
Módosítaniuk kell a családi adókedvezményes nyilatkozatukat azoknak a szülőknek, akiknek gyermekük idén érettségizett és nem közoktatási intézményben tanul tovább szeptembertől. A jogszabály szerint ugyanis, aki egyetemre megy, annak nem jár családi ... (a44701 ::feltöltve: 2014-07-18 :: megszólalók: Molnár Erika Brigitta,ügyvezető,Erkazo-Plusz Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHázelnök az EFOTT-on
A magyar és a határon túli oktatás, valamint az autonómia aktuális kérdéseiről beszélt Kövér László Miskolcon. Az Országgyűlés elnöke az EFOTT-on válaszolt az egyetemisták kérdéseire. ... (a44697 ::feltöltve: 2014-07-17 :: megszólalók: Kövér László,elnök,Magyar Országgyűlés;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
2014-07-13 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-07-13 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-07-13 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletFészekrakó ügy bulletÍtélet az első fészekrakós ügyben bulletSzociális visszaélések bulletHónap végéig pályázhatnak az Otthonvédelmi Alapra bulletSalkaházi Program bulletCementgyár - a döntésre várnak bulletJól halad az elkerülő út építése bulletJól halad a tapolcai strand bulletNyári iskolafelújítások bulletMagashegy, átfogó ellenőrzés bulletTörök delegáció Miskolcon bulletMélyponton az ingatlanpiac bulletRobbanások a Tigáz tanpályáján bulletEgy éve nyitott a megújult Selyemréti Strandfürdő
megnézem a teljes műsort
  bulletFészekrakó ügy
Augusztus végére már 109, volt fészekrakós lakás kerül az önkormányzathoz abból a 173-ból, amit tavaly, tavasszal vásárolt meg a bankoktól. A kilakoltatások ősszel kezdődtek. 85 ingatlan átvétele már megtörtént. Október végéig mintegy 135 eljárás zár... (a44610 ::feltöltve: 2014-07-11 :: megszólalók: Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletÍtélet az első fészekrakós ügyben
Mind a 29 vádlottat bűnösnek találták abban a fészekrakós ügyben, amiben pénteken hirdettek határozatot. A vádlottak felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést és megrovást kaptak. A nyomozás még 2006-ban indult, a most elítéltek között ügyvéd, ... (a44616 ::feltöltve: 2014-07-11 :: megszólalók: Horváth Dóra,bíró, )
megnézem a videót  
  bulletSzociális visszaélések
Eddig több mint 100 esetben történt feljelentés a jogosulatlanul felvett szociális segélyek miatt. Híradónk március elején arról számolt be, hogy mintegy 22 millió forinttal károsították meg az önkormányzatot. A márciusi sajtótájékoztatón Kriza Ákos,... (a44572 ::feltöltve: 2014-07-09 :: megszólalók: Szomorné Takács Tünde,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály, Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletHónap végéig pályázhatnak az Otthonvédelmi Alapra
Július végéig pályázhatnak az otthonvédelmi alapra azok a lépcsőházak, ahonnan kiköltöztek a fészekrakók. A lépcsőházak felújítására a júniusi közgyűlés 50 millió forintot szavazott. Lépcsőházanként 3,5 millió forint jut azoknak a társasházaknak, ame... (a44587 ::feltöltve: 2014-07-10 :: megszólalók: Szakács Jánosné,,;Sándor Lászlóné,,;Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásfenntartó Szövetkezet;Kiss János,frakcióvezető,(miskolci Fidesz frakció) )
megnézem a videót  
  bulletSalkaházi Program
A jövő héttől postázzák a Salkaházi programhoz szükséges nyomtatványt a miskolci nyugdíjasoknak. A dokumentumot augusztus 15-ig kell visszaküldeni a Polgármesteri Hivatalba. A kifizetések szeptember elején kezdődnek. A képviselőtestület legutóbbi köz... (a44566 ::feltöltve: 2014-07-09 :: megszólalók: Kiss János,frakcióvezető,(miskolci Fidesz frakció);Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletCementgyár - a döntésre várnak
Újraindulhat a hejőcsabai cementgyár – a HCM 1890 Kft., szerint. Ahhoz hogy a területen megkezdődhessen a mintegy kilencmilliárdos beruházás, egyedi kormánydöntés szükséges. A kérelmet másfél hónapja küldte el a tulajdonos, most a döntésre vá... (a44528 ::feltöltve: 2014-07-07 :: megszólalók: Kálmán János,ügyvezető,HCM 1890 Kft. )
megnézem a videót  
  bulletJól halad az elkerülő út építése
Tehermentesül Miskolc forgalma és megoldódik a térség árvízvédelme – Az elkerülő út építése csaknem 14 milliárd forintba kerül. A kivitelezés jól halad, a beruházás részeként utak, gátak és árkok épülnek a Csorba-tó és a Kis-Sajó mentén. ... (a44576 ::feltöltve: 2014-07-09 :: megszólalók: Loppert Dániel,kommunikációs vezető,Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő; Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletJól halad a tapolcai strand
Csempézik az a tapolcai strand medencéjét. A felújítás első ütemével várhatóan a nyár végére végeznek. Az 5 milliárdos beruházással egy olyan fürdővárossal lesz Miskolc gazdagabb, mely nem csak Magyarországon, de egész Európában kuriózumnak számít.... (a44595 ::feltöltve: 2014-07-10 :: megszólalók: Kovacsics Imre,projektmenedzser,;Rosta L. Csaba,építész, )
megnézem a videót  
  bulletNyári iskolafelújítások
Miskolc negyven közoktatási intézményét újítják fel a nyári szünetben. Van ahol tisztasági festést és karbantartási munkákat végeznek, de például a Hunyadi Általános Iskolában csaknem félmilliárd forintos felújítás kezdődik, igaz csak ősztől.... (a44513 ::feltöltve: 2014-07-07 :: megszólalók: Kegyes Jenő,igazgató,Bársony János Általános Iskola;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMagashegy, átfogó ellenőrzés
Ma a Magashegy a Margaréta utca és a Csermőkei út által határolt területen razziáztak a miskolci önkormányzat rendészei. Ezen a területen is állandó a jelenlétük, azért hogy megelőzzék a kiköltöztetett fészekrakók megjelenését a területen. ... (a44534 ::feltöltve: 2014-07-08 :: megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletTörök delegáció Miskolcon
Török ösztöndíjas tanulók érkezhetnek Miskolcra, de az autóipar, gépipar és vegyipar területén is szívesen együttműködnének a várossal. Isztambuli delegáció érkezett Miskolcra. ... (a44605 ::feltöltve: 2014-07-11 :: megszólalók: Kazim Tekin,kormányzóhelyettes,Isztambul;Mengyi Roland,elnök,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletMélyponton az ingatlanpiac
Az idei év igazi trendforduló lehet az ingatlanpiacon a szakemberek szerint. Az első félévben eddig több mint 45 ezer ingatlan cserélt gazdát, ami 13%-os emelkedés az előző időszakhoz képest. Idén már az árak sem csökkennek tovább, de a piac igazi f... (a44596 ::feltöltve: 2014-07-11 :: megszólalók: Kiss Csaba,ügyvezető,Imperial Ingatlan Forgalmazó Szakértő Iroda;Riporter: Tréba Eszter,, )
megnézem a videót  
  bulletRobbanások a Tigáz tanpályáján
Robbanások rázták meg a Tigáz tanpályáját Miskolcon. A több, mint 10 millió forintból felépített demonstrációs telepükön a szakemberek a leggyakrabban előforduló katasztrófa helyzeteket mutatták be az újságíróknak. ... (a44553 ::feltöltve: 2014-07-09 :: megszólalók: Pristyák Tibor,területi üzemeltetési vezető,Tigáz-DSO Kft.;Soós Gábor,ügyvezető,Tigáz-DSO Kft. )
megnézem a videót  
  bulletEgy éve nyitott a megújult Selyemréti Strandfürdő
Egy éve fogadja vendégeit a megújult Selyemréti Strandfürdő. Ebben az időszakban csak nem 250 ezer látogatója volt. Azóta új parkolót építettek egy új jegypénztárral, és hamarosan egy lábteniszpályát is átadnak a Selyemréti strandon.... (a44537 ::feltöltve: 2014-07-08 :: megszólalók: Beke Tibor,ügyvezető,Miskolci Turisztikai Kft. )
megnézem a videót  
2014-07-06 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-07-06 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Hajómodellek versenyeztek
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:01:18)
A hajókról szólt a szombati nap Görömbölyön. Több mint negyvenen neveztek az Élethű Hajómodellek Országos Versenyére, amit idén 10. alkalommal rendeztek meg. A hajó megépítése és működtetése fontos szempont a megmérettetésen, de emellett navigálásból is vizsgázniuk kellett a versenyzőknek.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:50:55
megszólalók: Számadó István,vezető,Ózdi Modellező Kör;Sallai Pál Albert,vezető,Vörösmarty Modellező Kör, Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

Nagy Avasi Főzőverseny és Családi nap
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:01:13)
Mazsorett előadás, arcfestés, kirakodó vásár, sok finomság és még főzőverseny is - így töltötték a szombatot az avasiak. A városrészben ma megrendezték a Nagy Avasi Főzőverseny és Családi napot. A versenyre csaknem 20 csapat nevezett.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:50:23
megszólalók: Engi János,,;Kriza Ákos,polgármester,

Kevesebben járnak mammográfiai vizsgálatra
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:01:36)
Magyarországon évente körülbelül 5-6 ezer emlőrákos beteget fedeznek fel és nagyjából 2 ezer nő hal bele a betegségbe. A mellrák ezzel a magyar nők leggyakrabban előforduló daganata. A betegség kezelése annál hatékonyabb, minél korábban ismerik fel. Ebben segíthet a mammográfia. Ám a statisztika szerint a behívottak kevesebb mint fele megy el a vizsgálatra. Megyénkben három helyen végeznek ingyenes lakossági emlőszűrést, mindet Miskolcon. Csaknem százezer nőnek kellene elmennie a vizsgálatra.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:50:20
megszólalók: Palócs Lászlóné,,;Horváth Andrea,centrumvezető főorvos,Emlőcentrum, Diósgyőri Kórház

Több áram fogy a nagy meleg miatt
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:01:33)
Ma is igazi nyári, kánikulai idő volt Miskolcon. Aki csak tehette, a strandon, vagy a tópartokon hűsölt. Aki pedig nem, az a négyfal közt kereshetett elviselhető hőmérsékletet. Ezekben a hetekben csúcson van az áramfogyasztás hazánkban. A forróság és a kánikula miatt ilyenkor több áram fogy. A legnagyobb terhelést hétfőn mérték a szakemberek. A változó időjárás ugyanakkor érezteti hatását a klímaboltokban. Az üzletek kevesebb árut adnak el idén, mint tavaly.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:48:49
megszólalók: Szabó Ottó,értékesítő,Optimaplusz Klímacentrum és Ventilátor Szakáruház

ÖsszFazekas találkozó
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:01:43)
ÖsszFazekas címmel idén először rendezik meg a Fazekas Utcai Általános Iskola nagy találkozóját. Az iskola összes volt és jelenlegi pedagógusa illetve diákja augusztus közepén láthatja újra egymást. A rendezvény előtt pénteken a nyugdíjas pedagógusok találkoztak egymással.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:47:53
megszólalók: Sárkány Katalin,elnök,ÖsszFazekas Közösségteremtő Egyesület;Kissné Takács Katalin,művészeti igazgatóhelyettes,Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A tellói jóslat
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:00:23)
A tellói jóslat címmel írta meg legújabb könyvét Gyárfás Ágnes. A pénteki bemutatón a kötetet Kovács Sándor orientalista ajánlotta az érdeklődőknek az Almássy kúriában. Az írónőnek mostanáig már mintegy húsz könyve jelent meg. A tellói jóslat a pecséthengerek legendáiról szól. Írásainak témája mindig a magyarság története és lelkülete.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:47:26
megszólalók: Gyárfás Ágnes,író,

Kifordított költészet a kávézóban
Miskolc Ma 2014-07-26 (00:00:01)
Antré, vagyis önmagából kifordított költészet. Ezzel a címmel rendeztek irodalmi estet pénteken a Miskolc Caféban. Az Impulzus Irodalmi Műhely kortárs költőinek művei keltek életre tegnap, az Éltető Lélek Alapítvány verselőinek jóvoltából. Az Éltető Lélek Irodalmi Kör már korábban is tartott itt estet, de csatlakozott programjával a kávézó az operafesztiválhoz is. A következő ilyen esemény állami ünnepünkhöz, augusztus 20-ához kapcsolódik majd.
videó feltöltve: 2014-07-26 17:46:03
Országos Gyermek Úszóbajnokság
Sporthírek 2014-07-25 (00:01:48)
Hatalmas érdeklődés mellett mintegy félezer résztvevővel Országos Gyermek Úszóbajnokságot rendeznek a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Szerdán már versenyeztek a gyerekek, csütörtökön pedig az ünnepélyes megnyitót is megtartották.
videó feltöltve: 2014-07-25 19:39:27
megszólalók: Vécsei Réka,,MVSI Miskolc Városi Sportiskola;Illyés Miklós,ügyvezető,MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.;Kiss Gábor,alpolgármester,

Elindult a Central European Tour mezőnye
Sporthírek 2014-07-25 (00:00:01)
Miskolci befutóval ért véget a Central European Tour nemzetközi kerékpárverseny első versenynapja. 18 nemzet képviseletében, a korábban soha nem látott méretű, 162 fős mezőny háromszor is elázva, szoros hajrával, 2 óra 28 perc alatt tette meg a 122 kilométeres Kassa-Miskolc távot. A célfotó szerint: a szakaszt a szlovák Erik Baska nyerte. Mögötte alig egy tizedmásodperccel Martin Otonicar végzett Szlovéniából, akit a német Florian Bissinger csupán hat ezreddel követett. A legjobb magyar a hetedik helyen végzett Lovasi Krisztián volt. A verseny szombat délben, a 127 kilométeres Szerencs-Ibrány szakasszal folytatódik majd.
videó feltöltve: 2014-07-25 19:37:33
DVTK - Puskás Akadémia: rajtol az NB I
Sporthírek 2014-07-25 (00:01:18)
Három nappal az Európa-liga továbbjutást követően bajnokit játszik a DVTK. Az NB I első fordulójában vasárnap a Puskás Akadémiát fogadja a csapat. A sorozatterhelés ellenére győzelemmel térnének vissza közönségük elé a diósgyőriek.
videó feltöltve: 2014-07-25 19:37:13
megszólalók: Bacsa Patrik,,DVTK;Kádár Tamás,,DVTK;Tomiszlav Szivics,vezetőedző,DVTK


még több videohír...