Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1635 db. videó található  

2014-04-27 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2014-04-20 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚjraindulhat a cementgyár bulletÉpül a Takata gyára a Déli Ipari Parkban bulletMegkezdődött a Digitális Közösség Program tanfolyama bulletÁtfogó ellenőrzés, Pereces bulletRendkívüli közgyűlés bulletMiskolcon találkoztak a megyei TÖOSZ tagtelepülések bulletBokik fórum bulletTöbb milliárdba kerülhet a kórházi gépek és programok cseréje bulletMegújul a Görög Katolikus Székesegyház bulletIdén is sokan választották a Miskolci Egyetemet bulletMiskolci Egyetemi Könyvtár bulletÖsszegyűlt a pénz a Fazekas testvérpárnak bulletJózan Húsvét az utakon bulletIdén is jár a tavaszi villamos!
megnézem a teljes műsort
  bulletÚjraindulhat a cementgyár
20 év után ismét magyar tulajdonosa van a Hejőcsabai Cementgyárnak - hangzott el a Magyar Cement Kft. tájékoztatóján. Kálmán János cégvezető szerint a svájci tulajdonú Holcim Zrt.jogszerűtlenül használta a gyár területét és berendezését. A Magyar Cem... (a43073 ::feltöltve: 2014-04-15 :: megszólalók: Kálmán János,ügyvezető,HCM 1890 Kft;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÉpül a Takata gyára a Déli Ipari Parkban
Megkezdték az alapozását a Takata miskolci gyárának. Összesen 13 épületet húznak fel, ezek között lesz az a 2 csarnok is, ahol többek között légzsákokat gyártanak majd. A Takata Safety Systems Hungary Kft. közlése szerint: 60 ezer négyzetméternyi ter... (a43134 ::feltöltve: 2014-04-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMegkezdődött a Digitális Közösség Program tanfolyama
Megkezdődött a Digitális Közösség Program miskolci nyertes pályázóinak ingyenes informatikai oktatása. Az ingyen laptop tulajdonosok a számítógép- és internethasználat alapjait sajátíthatják el. Először az idősebbeknek indítanak csoportokat a lakhely... (a43101 ::feltöltve: 2014-04-16 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÁtfogó ellenőrzés, Pereces
Illegális beköltözőkkel, szemetelőkkel és tolvajokkal harcol az önkormányzati rendészet Miskolcon. Hetente razziáznak a város legproblémásabb területein. Két éve lovas mezőőrök is járják a külterületeket. Tavaly csaknem 50 hatósági ellenőrzést tartot... (a43120 ::feltöltve: 2014-04-17 :: megszólalók: ATMO felirat nélkül,,;Kujbus László,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletRendkívüli közgyűlés
Képeslappal köszönti az önkormányzat a 60. életévüket betöltő miskolciakat és felzárkóztató program indulhat Lyukóban – többek között ezekről is döntött Miskolc képviselő testülete a hétfői rendkívüli ülésen. ... (a43065 ::feltöltve: 2014-04-14 :: megszólalók: Jakab Péter,önkormányzati képviselő,Jobbik;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon találkoztak a megyei TÖOSZ tagtelepülések
Az erőszak kezelése, biztosítási kedvezmények önkormányzatoknak és területfejlesztés - többek között ezekről a témákról is szó volt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének miskolci ülésén. ... (a43111 ::feltöltve: 2014-04-16 :: megszólalók: Schmidt Jenő,elnök,TÖOSZ;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBokik fórum
India, Japán és Törökország gazdaságpiaci helyzetébe tekinthettek be a miskolci vállalkozások, a Bokik és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal fórumán. A résztvevők első kézből, külgazdasági szakdiplomatáktól hallhattak tanácsokat és aktualitásokat, amelye... (a43109 ::feltöltve: 2014-04-16 :: megszólalók: Szécsiné Bányai Ilona,vezető,BOKIK Nemzetközi Kapcsolatok;Bányai Gábor,kereskedelmi igazgató,Bétatherm Kft.;Pliskó József,külgazdasági szakdiplomata asszisztens, Isztambul, )
megnézem a videót  
  bulletTöbb milliárdba kerülhet a kórházi gépek és programok cseréje
Több milliárdos kiadás okozhat a hazai egészségügynek a kórházi számítógépek és programok cseréje. Erre azért van szükség, mert a Microsoft már nem frissíti a Windows XP operációs rendszert, ez pedig biztonsági kockázatot jelent. A hackerek akár a be... (a43090 ::feltöltve: 2014-04-16 :: megszólalók: Csiba Gábor,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Rivnyák József,informatikai vezető,B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletMegújul a Görög Katolikus Székesegyház
Csaknem százmillió forintból újítják fel a Búza téri görög katolikus székesegyházat. A több mint százéves épület renoválását állami támogatásból és a hívők adományaiból finanszírozzák. November végéig, a templom körüli teret is rendezik. A munka a hú... (a43116 ::feltöltve: 2014-04-17 :: megszólalók: Kiss Máté,,;Papp András,parókus,Miskolc-Belvárosi Görög Katolikus Egyházközség;Orosz Atanáz,püspök exarcha,Miskolci Apostoli Exarchátus )
megnézem a videót  
  bulletIdén is sokan választották a Miskolci Egyetemet
Csaknem hatezren jelentkeztek a Miskolci Egyetemre idén. A jelentkezők közül több mint 2700-an első helyként jelölték meg a régió legnagyobb campusát. Még mindig a gépész és a gazdász karok a legnépszerűbbek.... (a43107 ::feltöltve: 2014-04-16 :: megszólalók: Óváriné Balajti Zsuzsanna,tanulmányi rektorhelyettes,Miskolci Egyetem;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci Egyetemi Könyvtár
Csaknem 50 millió forintos uniós támogatásból fejlesztette információszolgáltatási rendszerét a Miskolci Egyetem könyvtára. Digitális képkönyvtár és tananyagterminál is felkerült a megújult weboldalra, amely ezentúl mobil telefonon is elérhető. A fej... (a43052 ::feltöltve: 2014-04-15 :: megszólalók: Burmeister Erzsébet, főigazgató,Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum )
megnézem a videót  
  bulletÖsszegyűlt a pénz a Fazekas testvérpárnak
Fellélegezhetnek a Fazekas testvérek, ki tudták fizetni azt a 3 millió forintos banki hitelt, amit még szüleik vettek fel lakásukra. Az összeg magánszemélyek, cégek és vállalkozók felajánlásából gyűlt össze. Az erről szóló adománylevelet Kriza Ákos p... (a43077 ::feltöltve: 2014-04-15 :: megszólalók: Fazekas Arnold,,;Fazekas Noémi,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletJózan Húsvét az utakon
Marad a fokozott rendőri jelenlét az utakon. A nemzetközi sebességmérő akció után, Józan Húsvét címmel országos ellenőrzést indított a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére. Azok a sofőrök, akiknél alkoholt jelez a szonda, akár félmilliós bírsá... (a43161 ::feltöltve: 2014-04-18 :: megszólalók: Huszárné Hodai Zsuzsanna,,;Szűcs Sándor,,;Pitkó László,osztályvezető,Közlekedésrendészeti Osztály B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletIdén is jár a tavaszi villamos!
Ma reggel elindult a MVK Zrt. tavaszi villamosa. A kívül-belül virágokkal, húsvéti dekorációkkal díszített járat június 21-ig szállítja az utasokat.... (a43057 ::feltöltve: 2014-04-14 :: megszólalók: Zics Józsefné,,;Bihari Ádám,,;Csüriné Ficsura Andrea,munkatárs,Kereskedelmi Osztály, MVK Zrt. )
megnézem a videót  
2014-04-13 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-04-13 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-04-13 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletFolyamatosan bővül a Takata gyár miskolci csapata bulletÚjra önkormányzati kézben a mezőkövesdi repülőtér bulletJegyzői határozat cement ügyben bulletMegérkezett a harmadik Skoda bulletFolyamatosan dolgoznak a Miskolctapolcai Strandfürdőn bulletFelújítják a Diósgyőri uszodát bulletElkezdődött az európai parlamenti választási kampány bulletPályakezdő diplomások felvétele bulletCsaknem ötezren jelentkeztek a Miskolci Egyetemre bulletÁlalános iskolai felvételi bulletFellendülőben az ingatlanpiac bulletMarketingkommunikációs díj Miskolcnak bulletHúsvéti előkészületek bulletRendőrök versenye
megnézem a teljes műsort
  bulletFolyamatosan bővül a Takata gyár miskolci csapata
Folyamatosan bővül az ősszel induló Takata miskolci csapata. A gyár termelési részlegének első alkalmazottai már egy németországi képzésen vesznek részt. A meghirdetett állásokra nagy az érdeklődés.... (a42989 ::feltöltve: 2014-04-09 :: megszólalók: (Atmo felirattal) Orbán Viktor,miniszterelnök,;forrás: kormany.hu,, )
megnézem a videót  
  bulletÚjra önkormányzati kézben a mezőkövesdi repülőtér
Újra az önkormányzaté a mezőkövesdi repülőtér. Miskolc, Mezőkövesd és Mezőkeresztes Önkormányzata 6 év után vette vissza a repülőteret a befektetőtől. A cég 2008-tól semmilyen fejlesztést nem végzett a területen. Az önkormányzatok most új befektetőt ... (a43030 ::feltöltve: 2014-04-11 :: megszólalók: Fekete Zoltán,polgármester,Mezőkövesd;Pfliegler Péter,alpolgármester,Miskolc;Dózsa György Béla,polgármester,Mezőkeresztes )
megnézem a videót  
  bulletJegyzői határozat cement ügyben
A hejőcsabai cementgyár újraindítására készül a Magyar Cement. Szerintük jogszerűen vették birtokba a hejőcsabai cementgyárat. A társaság jogi képviselője azt mondja: a területen a Holcim tartózkodott jogcím nélkül. A svájci cég közben birtokvédelmi ... (a43033 ::feltöltve: 2014-04-11 :: megszólalók: Horváth Z. Péter,ügyvéd,HCM 1890 Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegérkezett a harmadik Skoda
Egy hét múlva már három új villamoson utazhatnak a miskolciak. A tervezettnél egy hónappal hamarabb érkezett meg az újabb Skoda Miskolcra. Áprilisba még további kettő érkezik. Az év végén 29 új villamos közlekedik majd a városban. ... (a42961 ::feltöltve: 2014-04-08 :: megszólalók: Devecz Miklós,vezérigazgató,MVK Zrt.;Prevendácsik Gyula,projekt munkatárs,MVK Zrt.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFolyamatosan dolgoznak a Miskolctapolcai Strandfürdőn
A tervek szerint jövő nyárra Miskolctapolcán olyan fürdőváros épül, ami nemcsak itthon, de Európában is különleges lesz. A fürdőfejlesztés két ütemben valósul meg. Az úszómedencét, a wellness részleget és az öltözőket a tervek szerint augusztusban át... (a43031 ::feltöltve: 2014-04-11 :: megszólalók: Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletFelújítják a Diósgyőri uszodát
Felújítják a Diósgyőri Fedett Uszodát. Az épületet hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat és a csaknem 30 éve épült medence is megújul majd. A felújítás ideje alatt az úszásoktatás a Kemény Dénes Sportuszodában és a Selyemréti strandon lesz. A beru... (a42991 ::feltöltve: 2014-04-09 :: megszólalók: Szabó László,ügyvezető,MVSI Nonprofit Kft.;Pásztor Attila,projektmenedzser,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletElkezdődött az európai parlamenti választási kampány
Elkezdődött az európai parlamenti választási kampány. Az ajánlóíveket mától kaphatják a pártok. Az EP képviselő-jelöltek május végi indulásához 20 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük április 22-éig. Az induló pártoknak a Nemzeti Választási Bi... (a42935 ::feltöltve: 2014-04-07 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletPályakezdő diplomások felvétele
Pályakezdő diplomás fiatalok jelentkezését várja április végéig a Bhim Rao Egyesület. A társadalmi szervezet még 2002-ben alakult és célja többek között a felsőoktatási intézményekben végzett hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedésének támogatása. ... (a43010 ::feltöltve: 2014-04-10 :: megszólalók: Káló Norbert,projektmenedzser,Bhim Rao Egyesület )
megnézem a videót  
  bulletCsaknem ötezren jelentkeztek a Miskolci Egyetemre
Csaknem ötezren jelentkeztek a Miskolci Egyetemre idén. A campus a felsőoktatási intézmények népszerűségi listáján a 16. az eduline.hu legfrissebb adatai szerint. A jelentkezők közül több mint 2700-an első helyként jelölték meg a Miskolci Egyetemet. ... (a42975 ::feltöltve: 2014-04-09 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÁlalános iskolai felvételi
Több, mint 1600 óvodás válik tankötelessé szeptembertől Miskolcon. Őket 15 önkormányzati és 11 egyházi fenntartású általános iskola várja a most induló 51 osztályba. A szükséges papírokat április utolsó napjaiban kell a szülőknek leadniuk a választot... (a42985 ::feltöltve: 2014-04-09 :: megszólalók: Muri Tihamérné,igazgatóhelyettes,Fazekas Utcai Általános Iskola;Hosko Orsolya,tanügyigazgatási referens,KLIK MIskolci Tankerület )
megnézem a videót  
  bulletFellendülőben az ingatlanpiac
Javult az ingatlanok iránti kereslet az országban. A szakértők szerint Miskolcon is élénkülés várható az utóbbi idők munkahelyteremtő beruházásainak, főként a Takata cég Miskolcra településének köszönhetően.... (a42959 ::feltöltve: 2014-04-08 :: megszólalók: Demeter Tibor,ügyvezető,Demeter Ingatlanközpont )
megnézem a videót  
  bulletMarketingkommunikációs díj Miskolcnak
Első díjat nyert a MIDMAR Nonprofit Kft. és a Miskolci Turisztikai Kft. a Turizmus Trend Iránytű marketingkommunikációs versenyén. Az elismerés a Tourinform Miskolc és a Miskolc Bolt, valamint a Miskolc Cafe közös munkáját jutalmazta. ... (a42957 ::feltöltve: 2014-04-08 :: megszólalók: Bodnár Krisztina,irodavezető,Tourinform Miskolc;Blaskó Krisztián,üzletvezető,Miskolc Bolt és Miskolc Cafe )
megnézem a videót  
  bulletHúsvéti előkészületek
A sonka és csoki nyuszi- most ez a legkelendőbb árucikk az üzletekben. Ünnepek előtt a hatóságok is járják a boltokat. A fogyasztóvédelem szerint a csomagolási előírásokat egyre több cég tartja be, de így akadnak szabálytalanságok. Eddig mintegy 30... (a43019 ::feltöltve: 2014-04-11 :: megszólalók: Papczun Ernő,boltigazgató,Árucsarnok;Tóthné Tünde,,;Horváthné Szendrei Szilvia,felügyelőség vezető,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség )
megnézem a videót  
  bulletRendőrök versenye
Rendőrök vetélkedtek Miskolcon. A borsodi egyenruhások az országos döntőbe jutásért versenyeztek. A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a közlekedésrendészeti osztállyal közösen szervezte a megmérettetést. A tét az országos döntőbe való továbbjutás v... (a43016 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Révész Péter,főtörzszászlós,;Pitkó László,osztályvezető,Közlekedésrendészeti Osztály B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság )
 
2014-04-06 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA Takata lett a hónap beruházója bulletIsmét csökken a gáz ára bulletÁtadták az új biogáz üzemet bulletÁtadták a Csillagpont kórházat bulletÁtadták a Családsegítő Központot bulletFürdőváros épül Miskolctapolcán bulletEgy épületben a megváltozott munkaképességűek ügyintézése bulletAz autizmus világnapján bulletÚj park épül bulletMegújul a Szilvás úti sportpálya bulletKözösségi iroda nyílt Diósgyőrben bulletÁllásbörze
megnézem a teljes műsort
  bulletA Takata lett a hónap beruházója
A Takata lett a hónap beruházója. Az elismerést Varga Mihály adta át a vállalat elnökének. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a Takata több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Miskolcon, az új üzemben várhatóan már ősszel megkezd... (a42902 ::feltöltve: 2014-04-04 :: megszólalók: forrás: kormany.hu,, )
megnézem a videót  
  bulletIsmét csökken a gáz ára
A tavalyi 20 százalékos rezsicsökkenés után a gáz ára 6 és fél százalékkal csökken keddtől. A harmadik rezsicsökkentésről szóló törvényt februárban fogadta el az Országgyűlés. A gáz után szeptembertől az áram díja 5,7 százalékkal, a távhőé pedig okt... (a42790 ::feltöltve: 2014-03-31 :: megszólalók: Bernáth Richárd,,;Gulyás Gergely,országgyűlési képviselő,(Fidesz-KDNP) )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták az új biogáz üzemet
Továbbzöldült Miskolc energiatermelése. Átadták a város új biogáz üzemét a szennyvíztelepen, ahol szennyvíziszapból és háztartási hulladékból állítanak elő áramot. A több mint 2 milliárd forint értékű beruházás pályázati és kormánytámogatásból épült ... (a42866 ::feltöltve: 2014-04-04 :: megszólalók: Egri Zoltán, ügyvezető,Biogas-Miskolc Kft.;Kriza Ákos,polgármester,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Csillagpont kórházat
Átadták a miskolci Csillagpont kórházat. A név egy új tömb és a régi épületek, folyosókkal összekötött csillag alakú elhelyezkedését szimbolizálja. A Csillagponttal javulnak az intézmény infrastrukturális feltételei, lerövidülnek a betegutak, gyorsab... (a42851 ::feltöltve: 2014-04-02 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Kriza Ákos,polgármester,;Szócska Miklós,egészségügyért felelős államtitkár,;Balog Zoltán,miniszter,Emberi Erőforrások Minisztériuma )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Családsegítő Központot
Átadták az Arany János úti Családsegítő Központ felújított épületét. 102 millió forintból korszerűsítették a fűtést, a hőszigetelést, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesítettek, és az új, pszichiátriai betegek ellátását biztosító helyiséget is... (a42847 ::feltöltve: 2014-04-02 :: megszólalók: Soltész Miklós,szociális és családügyért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális Intézmény )
megnézem a videót  
  bulletFürdőváros épül Miskolctapolcán
A tervek szerint jövő nyárra készülhet el a teljes fürdőkomplexum Miskolctapolcán. Egy olyan, Európában egyedülálló fürdőváros a terv, ahol a medencéken, wellness részlegen túl olyan kuriózumok is lesznek, mint az éjszakai fényfestés, vízibár és mozi... (a42807 ::feltöltve: 2014-04-01 :: megszólalók: Nagy István,,;Kriza Ákos,polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletEgy épületben a megváltozott munkaképességűek ügyintézése
Miskolcra költözik a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal adattárolási központja. Decemberre készül el az az épület, ahol a megváltozott munkaképességűek, és a fogyatékkal élők is egy helyen intézhetik majd ellátásukkal kapcsolatos ügyeiket. A... (a42854 ::feltöltve: 2014-04-02 :: megszólalók: Soltész Miklós,szociális és családügyért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Pósfai Gábor,főigazgató,Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,(Fidesz-KDNP) )
megnézem a videót  
  bulletAz autizmus világnapján
Kézműves Manufaktúra alapkőletételével és egy interaktív játszókert átadásával ünnepelte a miskolci Szimbiózis alapítvány az autizmus világnapját. Ezt a napot 2008 óta azért tartják, hogy ráirányítsák a figyelmet az autista emberek problémáira és fol... (a42848 ::feltöltve: 2014-04-02 :: megszólalók: Kurucz László,,;Kriza Ákos, polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,(Fidesz-KDNP);Soltész Miklós,szociális és családügyért felelős államtitkár,EMMI )
megnézem a videót  
  bulletÚj park épül
Új park épül a belváros szívében, ami a tervek szerint a város legszebb tere lesz. A Patak utcai mélygarázs felett egy több mint 5000 négyzetméteres teret alakítanak ki. A Városház tér és az Antall József Park között egy fasorral szegélyezett sétányt... (a42869 ::feltöltve: 2014-04-04 :: megszólalók: Komáromi Gyula,vezérigazgató,Adeptus-H Zrt.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMegújul a Szilvás úti sportpálya
15 millió forintból új sportpálya épül az Avas várostetőn – jelentette be Csöbör Katalin. Az országgyűlési képviselő elmondta, Miskolc 2011-ben alkotott Sportkoncepciója kiemelt feladatának tekinti a sportolási lehetőség fejlesztését. Az Avason... (a42903 ::feltöltve: 2014-04-04 :: megszólalók: Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletKözösségi iroda nyílt Diósgyőrben
Ismeretterjesztő előadásokat rendeznek, a városi cégek képviselői pedig tanácsadásokat tartanak majd a Diósgyőrben átadott információs irodában. Több szervezet pályázott és nyert, hogy javítsák a lakótelepen élők életminőségét. A pénzből egy Kuruc u... (a42791 ::feltöltve: 2014-03-31 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Mikolai Vince,plébános,Diósgyőri Plébánia )
megnézem a videót  
  bulletÁllásbörze
68 standon várták az álláskeresőket a Miskolci Egyetem XX. állásbörzéjén. Az álláspiacon megjelent Miskolc új munkáltatója is. A Takata 200 felsőfokú végzettségű jelentkezőnek kínált állást. A legfontosabb kritérium mindenhol az idegennyelvtudás.... (a42853 ::feltöltve: 2014-04-02 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Balázs Bence,,;Herpai Gábor,irodavezető,Miskolci Egyetem Diák Iroda;Fekete László,HR igazgató,Mol Magyarország Nyrt. )
megnézem a videót  
2014-03-30 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-03-30 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-03-30 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletAdósságkonszolidációs bizonyságlevél bulletAcélgyártás Miskolcon bulletTakata az év befektetője bulletMunkaügyi adatok - Waberers bulletMegváltozott munkaképességűek bulletÁtfogó ellenőrzés a Magashegyen bulletTapasztalatok az új villamosokról bulletHiánypótlás laptophoz bulletDiagnosztikai eszközöket kapott a Diósgyőri Kórház bulletSátorbontás a Selyemréten bulletBartók Plusz - Miskolcon az Aida bulletUtazási kiállítás
megnézem a teljes műsort
  bulletAdósságkonszolidációs bizonyságlevél
Miskolc 36 milliárd forintos adósságállományát két ütemben vállalta át a kormány. Az erről szóló ígéretet, most készpénzre váltotta az állam - mondta Kriza Ákos az adósságkonszolidációs levél ünnepélyes átadóján. Megyénkben 252 település, összesen 92... (a42685 ::feltöltve: 2014-03-26 :: megszólalók: Orbán Viktor,miniszterelnök,;Kriza Ákos,polgármester,;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP;Tállai András,önkormányzati államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletAcélgyártás Miskolcon
Közvetlenül, több mint 300, közvetve pedig csaknem ezer embernek ad majd munkát az az új acélmű, amit Diósgyőrben építenek fel külföldi befektetőt közreműködésével. Miskolcon 2009-ban szűnt meg végleg az acélgyártás, amely évszázadokon át meghatározó... (a42711 ::feltöltve: 2014-03-28 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Axam Barakat,vezető,MSM Steel Mills Kft.;Sziklavári István,műszaki tanácsadó,Miskolc Mini Mill Projekt;Sebestyén László,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletTakata az év befektetője
A Takata lett az Év Befektetője. A díjat csütörtökön este adták át a Szépművészeti Múzeumban, ahol a Nemzeti Külgazdasági Hivatal a kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeket ismerte el.... (a42728 ::feltöltve: 2014-03-28 :: megszólalók: Szíjjártó Péter,külügyi és külgazdasági államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletMunkaügyi adatok - Waberers
Csaknem harmadával csökkent a regisztrált álláskeresők száma megyénkben, Miskolcon pedig 5000 fővel több a foglalkoztatottak száma, mint tavaly ilyenkor. A városban működő multinacionális cégeknél folyamatos a munkafelvétel, a Waberers-Szemerey fuvar... (a42651 ::feltöltve: 2014-03-24 :: megszólalók: Szabóné Bikki Ágnes,kirendeltségvezető,Megyei Munkaügyi Központ Miskolci Kirendeltség;Gere Csaba,Kelet-magyarországi divízióvezető,Waberers - Szemerey Logisztikai Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegváltozott munkaképességűek
A korábbinál jobb helyzetbe kerülhetnek a megváltozott munkaképességűek, akiknek foglalkoztatási esélyeit 11,7 milliárd forint összköltségvetésű európai uniós támogatás is segíti. A megyében már 613-an vesznek részt a programban, közülük 280-an része... (a42675 ::feltöltve: 2014-03-26 :: megszólalók: Galler Istvánné,,;Kiss Gábor,alpolgármester,;Kósa Ádám,európai parlamenti képviselő,;Vincze Imre,főosztályvezető,Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletÁtfogó ellenőrzés a Magashegyen
Áramlopást egy, lakcímbejelentés, szemétszállítási szerződés és eboltás hiányát pedig négy esetben tapasztaltak a Miskolci Önkormányzati Rendészet ellenőrei ma a Magashegyen. A razzia során 31 lakót és 70 ingatlant vont ellenőrzés alá a hatóság.... (a42654 ::feltöltve: 2014-03-25 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Soltész Károly,, )
megnézem a videót  
  bulletTapasztalatok az új villamosokról
Az új, miskolciak által megszavazott külsejű villamosok hamar az utazók kedvencei lettek. Az első, növény motívumos, alacsony padlós Skoda villamos tavaly július 2-án, a második pedig augusztus 20-án érkezett Miskolcra. Az elsővel a kötelező tesztek ... (a42722 ::feltöltve: 2014-03-29 :: megszólalók: Csík-Farkas Dániel,villamosvezető,MVK Zrt.;Vincze Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Devecz Miklós,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletHiánypótlás laptophoz
A laptopra pályázók többsége már kapott üzenetet a Programirodától. Az átvétel időpontjáról újabb üzenet érkezik majd. Akiktől pedig még adatokat várnak, azokat az iroda munkatársai keresik telefonon. Eddig már csaknem négyszázan vehették át a laptop... (a42666 ::feltöltve: 2014-03-25 :: megszólalók: Bakonyi Zoltán,programiroda vezető,Digitális Közösség Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletDiagnosztikai eszközöket kapott a Diósgyőri Kórház
Digitális mammográfiás és ultrahang készüléket kapott a Diósgyőri kórház. A régi röntgenfilm is a múlté lett. A csaknem 240 millió forintos beruházással pontosabb a diagnózis, lerövidül a vizsgálati idő, nagyobb felbontással és kisebb sugárdózissal v... (a42708 ::feltöltve: 2014-03-27 :: megszólalók: Jenei Judit,főorvos,Diósgyőri Kórház, Radiológiai Osztály;Gyarmati János,ügyvezető,HUNIKO Kft.;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK Kft. )
megnézem a videót  
  bulletSátorbontás a Selyemréten
Lebontják a sátrat a Selyemréti Strandfürdőben. A hétfői sátorbontás után karbantartási munkák kezdődnek. A vendégek legközelebb csak április 7-én, hétfőn vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, továbbra is a téli nyitva tartás szerint. Az előrehozo... (a42721 ::feltöltve: 2014-03-28 :: megszólalók: Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft. )
megnézem a videót  
  bulletBartók Plusz - Miskolcon az Aida
Júniusban 10 napon át ismét az opera fővárosa lesz Miskolc. 13. alkalommal rendezik meg a Bartók Plusz operafesztivált, melynek célja a műfaj népszerűsítése. Új főtámogatóval, nagyobb büdzséből gazdálkodnak idén a szervezők. A legnépszerűbb programna... (a42673 ::feltöltve: 2014-03-25 :: megszólalók: Kesselyák Gergely,fesztiváligazgató,Bartók+ Operafesztivál;Kriza Ákos,polgármester,;Hammerstein Judit,kulturális helyettes államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletUtazási kiállítás
A Magas-Tátra és Abádszalók az idei "Menjünk világgá" utazási kiállítás díszvendége. Az ITC székházban 21. alkalommal várja az utazni vágyókat a rendezvény, ahol külföldi és belföldi uticélok közül is válogathatnak az érdeklődők. Még mindig Törökorsz... (a42702 ::feltöltve: 2014-03-27 :: megszólalók: Sona Jelikova,kirendeltségvezető,Szlovák Idegenforgalmi Hivatal;Kovács Mihály,polgármester,Abádszalók;Bárdos István,kiállítás menedzser,"Menjünk Világgá..." utazási kiállítás;Ócsai Ágnes,ügyvezető igazgató,Szerviz Iroda Utazásszervező Kft.;Pocsai Judit,, )
megnézem a videót  
2014-03-23 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-03-23 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-03-23 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÁtadták az első laptopokat bulletÖt rendelő felújítása bulletTapolca fejlesztés bulletInfrastrukturális fejlesztés a Déli Ipari Parkban bulletPannergy második ütem bulletFolytatódik a Panelprogram bulletSzakaszos fűtés bulletVOSZ Közgyűlés bulletÁtfogó ellenőrzés a Várhegy utcán bulletMár működnek a rendszámot is felismerő kamerák bulletKözösségi szolgálat a MISEK-ben is bulletZöld Városért díjat kapott Miskolc
megnézem a teljes műsort
  bulletÁtadták az első laptopokat
Átvehették az első laptopokat a nyertesek. Több mint tízezer miskolci kap számítógépet egy kormányzati programnak köszönhetően. Az első gépet Vályi-Nagy Vilmos és Kriza Ákos közösen helyezte üzembe. Az infokommunikációért felelős államtitkár szerint ... (a42567 ::feltöltve: 2014-03-18 :: megszólalók: Pásztor Gabriella,,;Kriza Ákos,polgármester,;Vályi-Nagy Vilmos,infokommunikációért felelős államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletÖt rendelő felújítása
Háromszáz millió forintból újul meg öt orvosi rendelő, Miskolcon. A munka a Győri kapuban kezdődött. Összesen tizenkét felnőtt és tíz gyermek háziorvosi körzet betegei gyógyulhatnak majd tisztább, szebb környezetben. A pénzt a munkára a kormánytól pá... (a42612 ::feltöltve: 2014-03-21 :: megszólalók: Kovács Éva,gyerekorvos,;Zsiga Marcell,alpolgármester, önkormányzati képviselő,(Fidesz);Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletTapolca fejlesztés
Megfelelő ütemben haladnak a tapolcai strandfürdő munkálatai. A kivitelező decemberben vette át a területet és már az első tesztre készítik elő az új 50 méteres medencét. A beruházás két ütemben valósul meg, melynek részeként egy világversenyek rende... (a42526 ::feltöltve: 2014-03-17 :: megszólalók: Sebestyén László,miniszteri biztos,;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletInfrastrukturális fejlesztés a Déli Ipari Parkban
Útépítés, csapadék-, és szennyvízelvezetés, a Hejő híd építése és a villanyoszlopok vezetékbontása – ezeket a munkákat végzik most a Déli Ipari Parkban. A fejlesztést még januárban kezdték, azóta folyamatosan dolgoznak a területen.... (a42547 ::feltöltve: 2014-03-18 :: megszólalók: Bánóczi László,kereskedelmi igazgató,SAG Hungária Kft.;Bori László,műszaki vezető,P1BAU Kft. )
megnézem a videót  
  bulletPannergy második ütem
Megkezdődött a geotermikus program második üteme is. A Tatár utcában épül az a hőközpont, ahonnan Miskolc belvárosát és az Egyetemvárost látják majd el geotermikus hővel. Magyarország és a térség legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszere tízeze... (a42562 ::feltöltve: 2014-03-18 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFolytatódik a Panelprogram
Újabb panelházak újulnak meg Miskolcon. A hétvégén aláírják a kivitelezési szerződéseket is. Diósgyőrben és a Jókai lakótelepen 7 társasház újul meg, várhatóan a fűtési szezon kezdetére. A kormány 2014-ben újraindítja a panel felújítási programot, am... (a42555 ::feltöltve: 2014-03-18 :: megszólalók: Szűcs Béla,,;Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásfenntartó Szövetkezet )
megnézem a videót  
  bulletSzakaszos fűtés
Szakaszosan működik a fűtés a miskolci távhős lakásokban. Hivatalosan április 15-én véget ér a fűtési szezon, de a külső hőmérséklet miatt a MIHŐ nem kapcsolja ki teljesen a szolgáltatást. Éjszaka még melegek a radiátorok. A társasházak egyedi fűtési... (a42556 ::feltöltve: 2014-03-18 :: megszólalók: Fignár Zoltán,üzemvezető,MIHŐ Kft. )
megnézem a videót  
  bulletVOSZ Közgyűlés
A következő uniós időszakban több mint hétezer milliárd forint érkezhet Magyarországra, ennek a hatvan százalékát a vállalkozások fejlesztésére szeretné fordítani a kormány - ezt Varga Mihály megerősítette. A vállalkozók országos szövetségének közgy... (a42583 ::feltöltve: 2014-03-19 :: megszólalók: Mezey Tamás,kereskedelmi igazgató,Mezey Autómosó és Gumiszerviz;Varga Mihály,nemzetgazdasági miniszter,;Perlusz László,ügyvezető igazgató,VOSZ;Barkóczi István,alelnök,BOKIK )
megnézem a videót  
  bulletÁtfogó ellenőrzés a Várhegy utcán
A lakáshasználat jogcímét és a környék tisztaságát ellenőrizték a Várhegy utcában. Az önkormányzati rendészet elsősorban ott ellenőriz, ahonnan bejelentés vagy panasz érkezik. A hatósági ellenőrzések egyébként több mint három éve kezdődtek. A városve... (a42597 ::feltöltve: 2014-03-20 :: megszólalók: Krista Vince,,;Lipták Barnabás,,;Vincze Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletMár működnek a rendszámot is felismerő kamerák
A rendszámokat ismerik fel azok az új kamerák amiket a belvárosba telepítettek. Az eszközök a Széchenyi utca forgalmasabb kereszteződéseit pásztázzák. A rendészet központjában azonnal látják, ha egy autónak nincs behajtási engedélye. A szabálytalanko... (a42593 ::feltöltve: 2014-03-19 :: megszólalók: Dankó Gyula,,;Vincze Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletKözösségi szolgálat a MISEK-ben is
A 2016-ban érettségizők csak akkor vizsgázhatnak, ha 50 órányi önkéntes munkát igazolnak. Ezt idősek, betegek, gyerekek között tölthetik el, de részt vehetnek környezetvédelmi vagy éppen katasztrófavédelmi feladatokban. Sok iskolában már elindultak a... (a42580 ::feltöltve: 2014-03-20 :: megszólalók: Lóczi Tamás,igazgató,Fráter György Katolikus Gimnázium;Festő Fédra,,;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletZöld Városért díjat kapott Miskolc
Újabb díjat kapott Miskolc. A Holnap Városáért Díj különdíját, a Zöld városért díjat kapta az egyre több a zöld felületért. Miskolc szépítése és zöldítése ezzel nem fejeződik be, a város újabb pályázatot írt ki.... (a42579 ::feltöltve: 2014-03-19 :: megszólalók: Szalontai Zoltánné,vezető,Szent László úti Tagóvoda;Pászor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  

FRISS VIDEOHÍREK

Judo EB előzetes
Sporthírek 2014-04-24 (00:01:23)
Franciaországban rendezik meg április 24-e és 27-e között a felnőtt Judo Európa Bajnokságot. A kontinenstornán, a 63 kg-os kategóriában Gercsák Szabina képviseli majd a magyar színeket. A miskolci versenyző pénteken kezdi meg az egyéni küzdelmeket, vasárnap pedig a csapatverseny során lép majd szőnyegre.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:05:19
megszólalók: Gercsák Szabina,,Hell Miskolci Judo Club

Vereséggel kezdte a bajnoki bronzéremért zajló párharcot az Aluinvent DVTK. A szerda este játszott mérkőzésen a Sopron volt a rutinosabb. A vendégek 79 – 67 –re nyerték meg a játékot.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:05:19
megszólalók: Fegyverneky Zsófia,,Sopron;Bálint Réka,,Aluinvent DVTK

2-1-re legyőzte a Ferencvárost a DVTK a Ligakupa elődöntő első, szerdán játszott mérkőzésén. A győzelem értékét tovább növelte, hogy idegenben és hátrányból tudott fordítani a Diósgyőr.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:03:59
megszólalók: Felirat a meccsképekhez: a Sport TV engedélyével,,;Tomislav Sivic,vezetőedző,DVTK;Egerszegi Tamás,,DVTK

Sörverseny eredményhirdetése
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:01:17)
Sörverseny és fesztivál Miskolcon. A zsűrizés már megtörtént, a nyerteseket azonban ma hirdette ki a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete. A nemzetközi versenyre több cseh, szlovák, német és angol kisüzem is benevezett. Az eredményhirdetésen összesen hetvenöt díjat osztottak ki.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:01:54
A Shakespeare ünnep első napja
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:01:44)
Éjszakába nyúlóan ünnepelték a négyszáz éve született angol drámaíró születésnapját a Miskolci Nemzeti Színházban. A Shakespeare Ünnep első napján a színház dolgozói és a diákok elkezdték összerakni azt a harminc négyzetméteres óriásmozaikot, amit szombaton mutatnak majd be. Tegnap este előadással és koncerttel ünnepeltek a résztvevők.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:01:47
megszólalók: Ritter Renáta,,;Béres Attila,rendező,Miskolci Nemzeti Színház;Kiss Csaba,igazgató,Miskolci Nemzeti Színház

EFOTT újdonság
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:00:20)
Külön színpada lesz a hip-hop zenei stílusnak az idei EFOTT-on. A Hip-hop Stage házigazdája az Animal Cannibals lesz. Az együttes tagjai szerint erre a stílusra van igénye a fiataloknak. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját júliusban tartják a Miskolci Egyetemen.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:01:37
Lányok Napja az egyetemen
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:01:56)
Lányok Napja volt a Miskolci Egyetemen. A programra a műszaki pályák iránt érdeklődő középiskolás lányokat várták. A műszaki menedzser és geográfus szakok népszerűek a lányok körében.
videó feltöltve: 2014-04-24 19:00:01
megszólalók: Óváriné Balajti Zsuzsanna,tanulmányi rektorhelyettes,Miskolci Egyetem;Demkó Fanni,,;Zsiga Marcell,alpolgármester,;Papp Kornélia,alkalmazástechnikai és termékfejlesztési vezető,Inno-Comp Kft.

Adóbevallás - minél előbb
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:00:01)
Hamarabb pénzhez jut az, aki időben beadja adóbevallását. A határidő idén is május 20-a. A NAV arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne hagyja az utolsó pillanatra a személyijövedelemadó-bevallás leadását, az utalásra ugyanis 30 napot kell várni. Az adóhivatal azt is javasolja, hogy az adózók használják a NAV honlapjáról letölthető bevalláskitöltő programot. Ezzel a benyújtott bevallás hibátlan lesz, ami feltétele annak, hogy pénzvisszatérítését időben megkapja az adózó.
videó feltöltve: 2014-04-24 18:58:20
Ülésezett a Megyei Közgyűlés
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:00:26)
A megújuló energiaforrások hasznosításáról, a szénbányászat jelenlegi helyzetéről, az ipari parkok tevékenységéről és a megye demográfiai helyzetének alakulásáról is tárgyalt a Megyei Önkormányzat közgyűlése. Átadták a megye közbiztonságért díjakat is. A megye rendőrfőkapitánya pedig a közbiztonság helyzetéről számolt be.
videó feltöltve: 2014-04-24 18:57:42
megszólalók: Vereckei Csaba,rendőrfőkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság

Átfogó ellenőrzés Lyukóvölgyben
Miskolc Ma 2014-04-24 (00:00:00)
Lyukóvölgyben razziázott a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Most is a lakcím bejelentési kötelezettséget, a szemétszállítással és ebtartással kapcsolatos szabályok betartását ellenőrizték. Volt olyan is, akit áramlopáson értek.
videó feltöltve: 2014-04-24 18:57:21
megszólalók: Fekete Lajosné,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet


még több videohír...