Ugrás a tartalomra

Adjon vért a légimentőkkel!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 16:15
A légimentők akciójának kettős célja van: szeretnék felhívni a figyelmet a véradás fontosságára és a légimentők nem mindennapi munkájára is.
A légimentők véradását tavaly szervezték meg először. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Második alkalommal indít közösségi véradókampányát a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. a Magyar Vöröskereszttel és szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen.  Szeptember 23-án, pénteken délelőtt 11 és este 6 óra között hét helyszínen - Budaörsön, Balatonfüreden, Keszthelyen, Szekszárdon, Szentesen, Miskolcon és Debrecenben - várják a véradókat.

- A különleges közösségi esemény célja, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás jelentőségére, és a légimentők nem mindennapi munkájára - mondta el lapunknak Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója.

Emlékeztetett, a közös véradást tavaly hagyományteremtő céllal szervezték meg, támogatva ezzel azt, hogy mindig rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű vér a mentőhelikoptereken és az egészségügyi intézményekben is. 
 
A kampány helyszínein a véradás mellett különböző programokon várják a kilátogató családokat, illetve biztosítják a gyermekek felügyeletét, amíg a szülő vért ad. "Minden érdeklődő találkozhat például a véradás helyszínén ügyeletet biztosító mentőhelikopterrel, ami az adott helyszínről indul, ha éppen riasztást kap, de gyakorolhatják az újra élesztés helyes technikáját is" - tette hozzá Nagy Boglárka.

Miskolcon a polgármesteri hivatal aulájában várják a véradókat, a mentőhelikopter pedig a Szent István térre kitelepülve biztosítják az ügyeletet, és ha riasztás van onnan indul útnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!