Ugrás a tartalomra

Adventi Matiné a Béke moziban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 25. csütörtök 21:54
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén ünnepi témájú animációs filmekkel várja az érdeklődőket. Az előadások szombaton és vasárnap 14:00-kor kezdődnek.
Forrás: filminvazio.hu

November 27-28. 14:00 – Béke Art Moziterem

Sütimanók – Ide süss!, magyarul beszélő német-osztrák animációs vígjáték, 78 perc, 2019

Rendező: Ute von Münchow-Pohl, forgatókönyvíró: Jan Strathmann

Bár kevesen tudják, létezik a manóknak egy kicsiny közössége, ami évszázadokkal ezelőtt a világ legkiválóbb mesterembereinek segédkezett, mígnem egy rosszindulatú banya elűzte. Így többé nem gyakorolhatták hivatásukat a manók, akik sosem feledték hivatásukat, Manka nem tartozik a legügyesebb manócskák közé, ám amikor a falu cukrászmestere bajba kerül, ő és barátai a segítségére sietnek.

December 4-5. 14:00 – Béke Art Moziterem

A karácsony mentőakció, magyarul beszélő francia családi vígjáték, 100 perc, 2017

Forgatókönyvíró és rendező: Alain Chabat

Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsonyi ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.

Forrás: port.hu

December 11-12. 14:00 – Béke Art Moziterem

Az elfeledett karácsony, magyarul beszélő norvég családi film, 72 perc, 2019

Rendező: Andrea Eckerbom

Elise egy csupa szív nyolcéves kislány, akit egy reggelen különös érzés kerít hatalmába. Bár nem tudja megmondani miért, úgy érzi, ez a nap más, mint a többi, ám hiába mesél erről családjának és barátainak, senki sem érti, mire gondolhat. Kénytelen hát egyedül felkerekedni, hogy utánajárjon, vajon miért olyan különleges ez a bizonyos dátum. Útja során felfedezi a karácsony varázslatos hangulatát, és most rajta a sor: vajon sikerül neki megmutatni a falunak, miféle csodáról van szó?

December 18-19. 14:00 – Béke Art Moziterem

Mikulás karácsonyra, magyarul beszélő norvég családi vígjáték, 70 perc, 2016

Rendező: Terje Rangnes, forgatókönyvíró: John Kåre Raake

Andersen asztalos számára gyermekkora óta a karácsony a legszebb ünnep, ezért igyekszik gyermekei számára is feledhetetlenné varázsolni. A két nagyobb már nem hisz a Mikulásban, a feleségét pedig kifejezetten bosszantja férje készülődése. Amikor Andersen asztalost egy apró baleset éri az erdőben, összetalálkozik az igazi Télapóval. Ezen az ünnepen az igazi Télapó látogat el az Andersen családhoz, míg a asztalos a Télapó családjához látogat el. A karácsony mindkettőjük számára feledhetetlen lesz.

A maszkviselés 6 éves kor feletti nézők számára kötelező.

Az előadásokra jegyek foglalhatók ezen a honlapon vagy a 06 46 507-573-as telefonszámon, elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (mindennap 14:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke