Ugrás a tartalomra

Állatbőrbe bújt emberség – bábok nélkül a Brémai muzsikusok

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 23:23
Öt új bemutatót tervez ebben az évadban a Csodamalom Bábszínház és a régi kedvenceket is műsorra tűzik. A legújabb mesét, a Brémai muzsikusokat főként iskolás gyerekeknek ajánlják.
Fotó: Mocsári László

- A bábszínházat általában az az előítélet sújtja, hogy a bábosok csak bábozni tudnak, holott a bábosmesterség, a színész mesterségre épül – nyilatkozta a Miskolc Televízió riporterének Szabó Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház ügyvezetője, rendezője. Ebben az előadásban a társulat tagjai színészként is meg tudják mutatni tehetségüket. A négy öregecske, otthonról elűzött állat történetében mindenki felismerhető az őt ért sérelmeket, bántásokat. Ezt az előadást nagyobbaknak ajánljuk, inkább iskolásoknak szeretnénk bemutatni, - nem azért, mert a kisgyereket nem szórakoztatja a négy tréfás állat, hanem a darab mélységét szeretnénk megmutatni - ami arról szól, hogy mindig van egy cél,  hogy mindig tudok mozgósítani magamban annyi erőt, annyi energiát, hogy legyőzzem majd az akadályokat.

- Például a szamár kerekesszékes…  Egy szép új bábszínházban vagyunk, ami akadálymentesített. A darabban, ebben a formában, talán jobban meg tudjuk mutatni, hogy nem a külsőségek, hanem a belső dolgok fontosak.

Mintegy 16 előadásból áll a teljes évad repertoárja, de hamarosan Vitéz László is szórakoztatja majd a gyerekeket, a hónap végén pedig Lúdas Matyi történetét láthatják majd a bábszínház nézői.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!