Ugrás a tartalomra

Alsó soron – felsőfokon, megrendezték az első Nagyavasi Pikniket

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. június 06. kedd 16:55
Színes programokkal, pincefocival, borkóstolással, főzőversennyel, lovaskocsikázással és veterán autók felvonulásával várta az érdeklődőket szombaton a Nagyavasi Piknik Miskolcon.
Fotók: Horváth Csongor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az „Alsó soron – felsőfokon Nagyavasi Pikniket”. A Nagyavas alsó során délelőtt 10 órától este 8 óráig tartó eseménysorral a szervezők célja az volt, hogy megismertessék a miskolciakkal ezt az alig látogatott városrészt. Meglátásuk szerint, a Nagyavas kiesik a Mélyvölgyben és a Kisavason megrendezett számtalan rendezvény forgatagából, pedig az itteni pincék is sok érdekes történetet rejtenek magukban, ezért a céljuk, hogy a Nagyavas is bekapcsolódjon Miskolc kulturális vérkeringésébe.

Az egész napos rendezvény gyermekprogramokkal kezdődött a Sityu pincénél, de a programokba a szomszédos 7-8 pince is beszállt. Volt főzőverseny is, és amíg a szülők főztek, a gyerekek lovaskocsikázhattak, meghallgathatták a 100 macska című mesét és bábokat is készíthettek. 

A délutáni programok a főzőverseny zsűrizésével kezdődtek. Aztán az érdeklődők Kapusi Krisztián vezetésével a jelentősebb nagyavasi pincékről tudhattak meg ismert emberekhez kötődő történeteket. Az egésznapos programot színesítette a veterán autók felvonulása, pincezene, könyvbemutató, latin tánctanulási lehetőség, és az Ildi Rider fellépése. 

A rendezvény teljes egészében civil kezdeményezés révén, a környékbeli pincetulajdonosokkal egyetemben és baráti összefogással valósult meg, amelynek szervezésében az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, az Avasi Borút, a Tekergő Meseösvény Egyesület és a Sityu pince vett részt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!