Ugrás a tartalomra

Átlépett a DK-ba Kocsis-Cake Olivio

24.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 11:29
Indoklása szerint a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége.

A Demokratikus Kolaíció (DK) tagjaként folytatja tovább a politizálást – jelentette be pénteken délelőtt hivatalos Facebook-oldalán Kocsis-Cake Olivio.

Fotó: 24.hu

"Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is"

– kommentálta a pártok közötti migrációját a Párbeszéd korábbi pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője. Állítása szerint a DK-ban a jövőben is azon szándékozik dolgozni, hogy elősegítse „Magyarország zölddé válását”.

„Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát, és már sokszor bizonyított a zöldpolitika és a klímavédelem terén”

– fogalmazott az erről szóló pártközlemény, amelyet Gyurcsány Ferenc pártja adott ki az átlépés hírére reagálva.

Kocsis-Cake lépésére faképnél hagyott pártja, a Párbeszéd is reagált. Levélben megküldött közleményükben azt írják: sajnálják a politikus távozását, és „jelentős ellenérzéssel” tekintenek minden olyan folyamatra, amely „nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul”.

Az utóbbi időben számos, korábban más pártban dolgozó, vagy akár magas tisztséget betöltő politikus hagyta hátra korábbi közösségét a DK kedvéért. A pártban folytatja például 2022-től Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, a párt alapító tagja, de november óta a DK frakciójában politizál Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester (korábban az LMP, majd Párbeszéd tagja), valamint Déri Tibor egykor momentumos újpesti polgármester is csatlakozott a rivális párthoz - olvasható a 24.hu-n.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!