Ugrás a tartalomra

Avasi Borangolás: változik a közlekedési rend a fesztivál idején a történelmi Avason

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 10. szerda 10:23
Miskolc legnagyobb, Magyarország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvénye idén tizenegyedik alkalommal várja a résztvevőket május második hétvégéjén. A rendezvény előkészületeihez és megvalósításához kötődően forgalmi korlátozások lépnek életbe az Avasi Borangolás idején.
Fotó: Juhász Ákos (illusztráció)

Az örömbe néha egy kis üröm is vegyül, ilyen a megszokott forgalmi rend változása is, de van amikor a nagyobb jóért megéri a néhány napos kényelmetlenség. A szervezők közlése szerint, 2023. május 12-én és 2023. május 13-án 12:00 óra és 24:00 óra közötti időszakban lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől a Kisavas Alsó sor – Görgey sarok, a Kisavas Első sor – Lonovics u. sarok, a Papszer utca – Mélyvölgy sarok, a Toronyalja utca 67., a Nagyavas Felső sor 434., a Papszer utca 24., a Toronyalja utca – Középső sor sarok, illetve a Nagyavas Alsó sor – Középső sor kereszteződés.

A lezárt területekre a rendezvényre behajtani kizárólag a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata vagy a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által kiadott ideiglenes engedély birtokában lehet.

Idén először sportrendezvény is kapcsolódik az Avasi Borangoláshoz, a felnőtteknek szóló AVASember Kupa és a gyerekek részére meghirdetett kisAVASember Kihívás helyszíne a Horváth-tető Szabadidőpark, melyhez a Papszer utca és Horváth-tető közötti „Avasi lépcsősoron” futóverseny is kapcsolódik. Ezen a napon 10:00 és 17:00 óra között a lépcsősor szakaszos lezárására számíthatnak az arra közlekedők.

Fotó: Mocsári László

A szervezők a lakosság türelmét és megértését kérik, továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy az Avasi kilátó építési munkálatai miatt a Horváth-tető egy része munkaterületnek minősül, ezen az elkerített részen tartózkodni tilos.

Az Avasi Borangolás pénteken és szombaton gazdag zenei és gasztronómiai programkínálattal várja a résztvevőket: 68 helyszínen az Avasi Cellariumtól a Horváth-tetőn át a Papszer utcáig, 24 nyitott magánpincével, 30 vendégváróhellyel, 10 sátorral, 97 borászattal, 22 gasztroponttal, 20 koncerthelyszínen 55 fellépővel találkozhatnak a fesztiválra látogatók. 
A szombati sportprogramra nézőként, szurkolóként is érdemes kilátogatni, ahol gyerekprogram-kínálat is színesíti a rendezvényt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!