Ugrás a tartalomra

Az egymásra találás, a béke terén is ég egy gyertya Diósgyőrben

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 29. hétfő 14:35
Hagyományteremtő céllal idén a diósgyőri II. János Pál pápa téren is találkoznak a helyiek, hogy együtt gyújtsák meg az adventi koszorú gyertyáit.
Képgalériánk a gyertyagyújtásról; Fotók: Horváth Csongor

A városrész koszorújánál vasárnap délután a római katolikus egyház képviselője arról beszélt, hogy egész évben szeretnénk érezni, amit advent időszakában: a meghittséget, az őszinteséget, a békét. Marosi Balász atya úgy fogalmazott, hogy ne csak a koszorún, de a szívünkben is gyújtsuk meg az első gyertyát, ami Isten fénye.

Varga Andrea alpolgármester arról beszélt, hogy vannak napok az ember életében, amik mindannyiunk számára egyformán fontosak; vannak helyek, amelyek mindannyiunk számára fontossá válnak – és vannak olyan értékek, amelyek mindannyiunk számára egyformán értékesek. Ezek a napok, ezek a helyek és ezek az értékek kötnek össze minket.

– Karácsonykor mindannyian a szeretet, a család, és az otthon értékeivel kapcsolódunk össze. Ha van egy hely, ahol találkozhatunk egymással, ha kinyitjuk a szívünket egymás iránt, ha az egymásra figyelést tartjuk fontosnak, akkor az advent időszaka mindenkit a béke érzésével tölt el, és lassan ünneplőbe öltöztetjük a szívünket. Nekünk, diósgyőrieknek lett egy helyünk, legyen ez a tér az ünnepeink helyszínei. Tegyünk érte közösen, hogy a tér és a közös koszorúnk az egymásra találás szimbóluma legyen, és elhozza azt a belső békét, amire annyira szükségünk van – hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!