Ugrás a tartalomra

Az előadó-művészet csúcsát érik el az ifjú tehetségek

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 22. kedd 14:35
Idén is a Miskolci Szimfonikus Zenekarral állnak színpadra a Musical és Miskolc Symphonic fellépői, akik között még meglepetésvendég is lehet. A hangversenynek a Művészetek Háza ad otthont december 17-én, csütörtökön este 7 órától.
Fotó: Végh Csaba

Jancsó Dóra, Vágó Zsuzsi és Cselepák Balázs – mind olyan nevek, akikért egyesével is beül a miskolci közönség a színházterembe, főleg ha mindannyian egyszerre szerepelnek egyazon előadáson! 2016-tól működik a ZENITA, azaz a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány, ami fiatal énekeseket is felkarol, és aminek tanárai között szerepelnek az említett nevek.

Borkuti László, a polgármesteri hivatal közművelődési és turisztikai tanácsnoka elmondta, tágítani szeretnék a kulturális szereplők körét Miskolcon. – Keressük az együttműködési lehetőséget civil szervezetekkel, amiket anyagilag is támogatnánk. A Régiposta utcán található és augusztus 1-jétől működő ZENITA-ház Miskolc olyan kulturális központja lesz, ahol méltó körülmények között tudja fogadni az alapítvány az ifjú tehetségeket – mondta a politikus.

Cselepák Balázs művészeti vezető örömét fejezte ki, hogy idén is a Miskolci Szimfonikus Zenekarral énekelhetnek a résztvevők. – Egy énekes életében az a szakma csúcsa, amikor egy minőségi zenekarral állhat színpadra. Lesz előadó Nyékládházáról, Budapestről, de persze Miskolcról is. Tudjuk azt is, hogy visszatérő nézőink is vannak, hiszen a koncertsorozatban ez már a nyolcadik lesz – mondta a színművész, aki elárulta, a plakáton ugyan nem szerepel Kamarás Máté neve, aki eddig minden évben tömegeket vonzott a rendezvényre, mert Hamburgban él, és az mindannyiuknak meglepetés lesz, ha mégis el tud jönni a jelenlegi vírushelyzetben.

Szászné Pónuzs Krisztina elmondta, a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak fő célja, hogy megszerettesse a komolyzenét a közönséggel. – Ezt azonban el lehet érni a musicalen keresztül is. Ezért mi nagyon szívesen veszünk részt hasonló kezdeményezésekben, lásd a Mesefilmfónián – mondta a zenekar ügyvezetője.

Vágó Zsuzsi színművésznő felidézte a 90-es évek amatőr színjátszását Miskolcon, amit a Pécsi Sándor Gurulószínház biztosított az ifjú tehetségeknek. Jancsó Dóra szerint a ZENITA hasonló hiánypótló szerepet tölt be napjainkban. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!