Ugrás a tartalomra

Az országos főrabbi látogatott Miskolcra

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. június 10. csütörtök 08:53
Mindig olyan, mintha hazajönnék – mondta Frölich Róbert, akit idén újra országos főrabbinak választottak. Első vidéki útja Miskolcra vezetett.
Fotó: Beregi László

Négy évvel ezelőtt járt utoljára Miskolcon Frölich Róbert, amikor gyermekkori barátját, Markovics Zsoltot miskolci főrabbinak választották. Akkor is országos főrabbi volt már 2015 óta. Ez a tisztsége 2018-ig tartott, most május végén pedig újra megválasztotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) közgyűlése, 75 %-kal. 

– Szeretek Miskolcra jönni, olyan, mintha hazaérkeznék, mert sok jó ismerősöm élt itt korábban. Sokat változott a város legutóbbi látogatásom, vagyis 2017 óta, de főleg az imaház, hiszen ezt teljesen felújították – mondta, majd hozzátette, sok segítséget tudnak nyújtani a miskolci közösségnek. – Szívesen megosztom tapasztalataimat a helyiekkel, hogy mi Budapesten hogyan építettünk közösséget, továbbá tárgyi eszközöket tudunk biztosítani vagy személyi feltételeket, szolgáltatásokat. Fontos, hogy együttműködjünk, és a jelenlegi közös gondolkodás ne szakadjon meg azzal, hogy visszamegyek a fővárosba – mondta. 

Deutsch Miklós szerint egyik legfontosabb miskolci feladatok közé tartozik a zsinagóga felújítása, amire támogatást a Magyar Állam adhat. Az országos főrabbitól egy fórum keretében kérdezhettek a hívek szerdai miskolci látogatásakor.

További hírek

Olvasnivaló