Ugrás a tartalomra

Az új szezonban is a nemzetközi indulás elérése a cél az MVLC-nél

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 18:35
Miskolcon szeretnék megcsípni a negyedik helyet a 2019/20-as bajnokságban, ami előrelépés lenne a klub legjobb eredményét hozó tavalyi évhez képest. Hogy a nemzetközi és a hazai porondon is helyt tudjanak állni, két új játékost igazolt a férfi vízilabdacsapat – hangzott el az MVLC Miskolci Vízilabda Club bajnokságot felvezető szerdai sajtótájékoztatóján a Miskolctapolcai Strandfürdőben.
Fotók: Mocsári László

Új vezetőedző, a négy év után távozó Sike Józsefet váltó Vidumanszky László irányításával szerdán megkezdte a felkészülést A PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabdacsapata a 2019/20-as szezonra.

Az idény előtti sajtótájékoztatón Hercsik István, a klub elnöke emlékeztetett: a miskolci együttes az elmúlt idényben az ötödik helyet szerezte meg a bajnokságban, így indulhat az Eurokupában, ahol szeretnének a legjobb négy közé kerülni, az ob I-ben pedig a negyedik-ötödik hely elérése a cél – mondta az egyesület vezetője.

A 2018-2019-es szezont értékelve folytatta: a csapat a Magyar Kupában a második helyet szerezte meg, az ob I MVP-je pedig a montenegrói Sasa Misic lett. – Úgy gondolom, tisztességes eredményeket produkált a csapat, ha némi hiányérzetünk azért maradt is a magyar bajnokságban. Örömteli volt azonban, hogy egyre komolyabb buzdítást kapunk a lelátóról, bízunk abban, hogy ez az új szezonban is folytatódik. Ehhez jó meccseket kell játszanunk – tette hozzá a klubelnök.

Mint ismert, két játékos távozik a klubtól: Alex Bowen a Mladost Zagrebhez igazolt, Szőke Szabolcs pedig Szombathelyen folytatja. A helyükre szerződtették az olasz Edoardo Manzit a Posillipo Napolitól és a montenegrói Dimitrije Krijestoracot a Primorac Kotortól. – A csapat magja már évek óta együtt játszik, stabilak vagyunk. A feltételek tehát adottak, biztatóak a jövőre nézve – fogalmazott Hercsik István, aki szerint a magyar bajnoki negyedik hely reális elvárás; a nemzetközi kupában a legjobb 4 közé kerülés a cél, ahogy a Magyar Kupában is.

A klubvezető azt is elmondta, hogy a csapat négy játékosa – Bedő Krisztián, Vadovics Viktor, Nagy Ádám és Csoma Kristóf – már meghívót kapott a felnőtt válogatottba, Mizsei Márton az U20-as, Vismeg Zsombor pedig az U16-17-es nemzeti együttest erősíti. – Fontosnak tartjuk az utánpótlásnevelést, ezért három új edzőt is igazoltunk Csányi Róbert, Csányi Márk és Hidvégi Georgina személyében – ismertette Hercsik István.

Elhangzott: a megyében szeretnék minél több várossal felvenni a kapcsolatot, amelyik rendelkezik úszókomplexummal, hogy őket is bevonják a vízilabdautánpótlás nevelésébe. A fejleményekről várhatóan az ősz elején már be tudnak számolni. – Szeretnénk saját nevelésű játékosokkal feltölteni a keretet – ezt már Bachner András szakmai igazgató mondta, hozzátéve: az utánpótláscsapatoknak kiírt Komjádi Kupában határozottan a végső győzelemért szállnak harcba.

Azzal folytatta, hogy a nagycsapatoknál látott szakmai hátteret igyekeznek megteremteni. Profibbá válni – ez a jelszó, és ez alatt érteni kell egyebek mellett az orvosi – pszichológus, dietetikus stb. szakemberek bevonását – háttér felépítését is.

– Rend, munka, fegyelem; ez lesz jellemző nálunk – mondta határozottan az új vezetőedző, aki hivatalosan most mutatkozott be a sajtó előtt. Vidumanszky László hozzátette: a védekezésre fognak építeni, ez biztos alapot nyújt, a labdaszerzésekből aztán gyors lefordulásokat fognak vezetni. – A taktikánk illeszkedik is a csapat adottságaihoz, hiszen sok jól úszó játékosunk van. Az a fontos, hogy mindenki felismerje: egy hajóban evezünk, egy cél érdekében kell dolgoznunk – hangsúlyozta a szakember.

Bachner András végül elmondta azt is, hogy augusztus 22-25-én Nagyváradon játszanak egy felkészülési tornán, a bajnokság szeptember 4-én kezdődik, az Eurokupában pedig szeptember 13-én játsszák az első mérkőzésüket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!