Ugrás a tartalomra

Bajnok, ezzel feljutott az NB II-be a miskolci kézilabdacsapat

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. május 13. csütörtök 09:25
Bár még van egy forduló a szezonban, de már most kijelenthető: megnyerte a B.-A.-Z.-Heves Megyei felnőtt bajnokságot, és ezzel jogot szerzett az NB II-es tagságra az Acélváros Kézilabda Klub.
Fotó: A csapat hivatalos Facebook-oldala

„Megnyertük a bajnokságot és elértük, hogy 2021-ben újra legyen NB II-es férfi kézilabdacsapat Miskolcon. Óriási siker ez számunkra és Miskolc számára is. Jöhet a következő szint” – írták honlapjukon.

A miskolciak legutóbb a Gyöngyösi KK-t verték meg nagyon magabiztosan, a 39-16-os végeredmény pedig egyúttal azt is jelentette, hogy a Tiszaújváros elleni mérkőzés eredményétől függetlenül feljutottak az NB II-be. Az utolsó fordulóban, szombaton délután 3 órakor lépnek pályára Kocsis Csaba edző tanítványai az Egyetemi Körcsarnokban, ahol szurkolóikkal közösen ünnepelhetik meg, hogy 5 év szünet után újra NB II-es csapata lehet Miskolcnak.

A borsodi megyeszékhely férfi kézilabdacsapata egyébként utoljára 1966-ban szerepelt az NB I-ben, akkor a DVTK színeiben. NB I/B-ben DKC-Miskolc-MIVÍZ néven volt miskolci csapat 2010-11-ben. Anyagi okok miatt azonban kénytelenek voltak feladni a bajnokságot, pedig az előkelő 2. helyen álltak. Az NB II-ben legutoljára a 2015-2016-os szezonban szerepelt a Miskolci VSI SC. Hasonló helyzetbe kerültek azonban ők is, mint a pár évvel korábbi gárda: a 2. helyen álltak a tabellán, de anyagi, menedzsment, és az ebből következő sportágfejlesztési viták miatt a szezon végén szétesett a gárda; akik maradtak, egy szinttel lejjebb, a megyei bajnokságban folytatták.

„Gyakorlatilag a semmiből érkeztünk, komoly hátránnyal indultunk, a körülményeink a legkevésbé sem ideálisak, és emiatt sokan tartottak minket eleve vesztesnek, mi mégis elértük a kitűzött célunkat. A kiváló stratégia, a kiváló csapat mellett még egy nagyon fontos elem juttatott el minket a célba: mi szeretjük a kézilabdát” – hangsúlyozza most az Acélváros Kézilabda Klub.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!