Ugrás a tartalomra

Bazin Levente hiába várta, a fideszes képviselő lemondta a perecesi bejárást

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 05. péntek 12:29
Bár Hubay György fideszes országgyűlési képviselő előzőleg elfogadta, az utolsó pillanatban mégis lemondta Bazin Levente, a Velünk a Város-frakció önkormányzati képviselőjének meghívását, aki a lehetetlen perecesi útállapotokat szerette volna választókerületében bemutatni.

A tavasz érkezését a természet éledése mellett az egyre több kátyú és úthiba is jelzi, amelyekből számtalannal kell megküzdeniük nap mint nap a Perecesen élőknek. - Itt a belterületi utak javát még kátyúzni sem lehet, mivel nincs aszfaltborításuk. Hiába nőttek ki új lakóövezetek az elmúlt tíz évben, az előző városvezetés mit sem törődött a zúzalékos utak leaszfaltozásával – közölte Bazin Levente, a Velünk a Város-frakció önkormányzati képviselője, aki a lehetetlen állapotok megszüntetése miatt helyszíni bejárásra hívta Hubay Györgyöt, a városrész országgyűlési képviselőjét. 

"Be akartam mutatni, mennyire súlyos a helyzet, nézzünk körbe együtt Perecesen. Szeretném megtudni tőle, az előző városvezetést miért nem foglalkoztatta, hogy Miskolcon több száz kilométer belterületi zúzalékos út található. Arra is kíváncsi vagyok, hogy országgyűlési képviselőként mit fog tenni a fideszes kormánynál és a parlamentben, hogy eltüntessük ezeket az rettenetes utakat".

Hubay György a meghívást elfogadta, péntek délben került volna rá sor, ha a találkozó előtt, csütörtök este a kormány járványügyi intézkedésire hivatkozva le nem mondja. Magyarázatában azt írta, a szigorítások miatt át kellett csoportosítani egyeztetéseit. Bazin Levente csalódott volt Hubay visszalépése miatt, aki lemondásában nem jelölte meg, mikor lenne alkalmas számára legközelebb a helyszíni bejárás. "Azért sajnálom leginkább a döntését, mert ezzel a választókörzetemben élők problémájának fordított hátat. Remélem, nem végleges a hozzáállása, nem fog elzárkózni attól, hogy szembesüljön az itt élők életminőségét megkeserítő helyzettel, és a megoldáshoz kormányzati támogatást szerez. Azt már tudjuk, a kormányfő számíthat az ő támogatására, hiszen képviselőként megszavazta, fontosnak tartotta a Puskás Stadionba vezető 2 milliárd forintos alagút megépítését. Ennyi pénzből elég sok utat fel tudnánk újítani választókörzetemben – jegyezte meg Bazin Levente.

További hírek

Olvasnivaló