Ugrás a tartalomra

Befejeződött a kórház átszervezése - fontos információk

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 12:24
Megtörténtek az átszervezések a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban – olvasható a kórház honlapján, Révész János főigazgató közleményében. A fekvőbeteg osztályok átköltöztetése befejeződött. Kórházunk Csabai kapu 9-11. telephelye mostantól kizárólag a koronavírus fertőződéssel kapcsolatos járványügyi megelőző és betegellátó feladatokat lát el.

A látogatási tilalom időtartama alatt kísérő jelenlétét a szülészeti ellátás során nem engedélyezik. A magas szülési szám és a harmadik progresszivitási szintből adódó koraszülés gyakoriság speciális helyzetet teremt, amelyben a kísérők jelenléte fokozott fertőzési, megbetegedési kockázatot jelenthet mind az újszülött, mind az édesanya, mind a személyzet tekintetében.

A megbetegedések számának országos szintű növekedése miatt a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében a Szentpéteri kapui betegbeléptetés mostantól szigorodik: a kézfertőtlenítés mellett a beléptető személyzet néhány kérdést tesz fel a beérkező betegeknek, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik. A belépő kísérők számát továbbra is 1 főben maximálják.

A Csabai kapu 9-11. szám alatt üzemelő járványügyi kórház területére mind a dolgozók, mind a betegek beléptetését 2020. március 26-tól, csütörtöktől megszigorítják. Az erre vonatkozó részletes tájékoztatást 48 órán belül elérhetővé tesszük kórházunk elektronikus felületein.

Továbbra is kérik: a felesleges túlterhelés elkerülése érdekében betegség gyanú esetén senki ne induljon el otthonról a háziorvossal vagy házi orvosi ügyelettel történő TELEFONOS kapcsolat felvétele nélkül.

Kérik a háziorvosokat is: az ellátások elérhetőségeiről a kórház web felületén kapnak tájékoztatást. Kérik, hogy ebben a kérdéskörben telefonos megkereséssel ne terheljék a személyzetet.

Alább táblázatos formában összefoglaltuk a Szikszói Tagkórház, valamint a Mezőkövesdi Rehabilitációs Tagkórház járóbeteg rendeléseinek rendjét. Szándékaink szerint az egészségügyi vészhelyzet teljes időtartama alatt az üzemeltetés ennek megfelelően történik.

A Szentpéteri kapui telephelyen a járóbeteg rendeléseket változatlanul üzemeltetik, de csak a korábban ismertetettek szerinti sürgős esetek ellátására kerülhet sor. A járóbeteg rendelések tekintetében is történik majd átstrukturálás. Erre vonatkozóan 48-72 órán belül adnak ki közleményt valamennyi tagintézményük vonatkozásában.

Nyomatékosan kérik, hogy az intézmény telefonos megkereséseit mellőzzék, részben az adatvédelmi, részben a személyiségi jogokra való tekintettel a megkeresések 90 százalékát kénytelenek elutasítani.

Járványügyi kockázatok csökkentése céljából az ételfutárok belépését a kórház valamennyi tagintézménye területére felfüggesztik.

A jelenlegi járványügyi helyzetben az északkelet-magyarországi régió megbetegedési számának csökkentése céljából két hatékony intézkedést tudunk tenni:

Kifejezetten és nyomatékosan kérjük, hogy a 65 év feletti állampolgárok maradjanak otthonukban, személyes kapcsolattartásukat minimalizálják, a rokonok és a helyi önkormányzatok segítsék életvitelüket.

Nyomatékosan kérjük továbbá, hogy a külföldről hazatérő, különösen a tartós munkavállalás után hazaérkező honfitársaink a 14 napos karantént, és azon belül is a lehetőség szerinti izolációt tartsák etikai kötelezettségüknek, ebben pedig környezetük és családjuk segítse őket.

A Semmelweis Tagkórházban egy olyan egészségügyi ellátó egységet alakítottunk/alakítunk ki, amely kizárólag a Covid-19 vírus okozta járványveszély megelőzésére, illetve a megbetegedettek ellátására áll rendelkezésre. Az ágazatpolitikai vezetők részéről az intézkedés célja egyfelől a Covid-19 vírus által nem érintett betegek ellátásbiztonságának kiépítése, másfelől a betegségben érintett páciensek ellátásának speciális, magas szakmai színvonalon történő biztosítása. A foganatosított átszervezések és a jelenleg rendelkezésünkre álló humán-, eszköz- és pénzügyi-, anyagi források a hatékony járványügyi munkavégzést lehetővé teszik; a szakmai elvárásoknak az intézmény jelenleg maximálisan megfelel  - olvasható a kórház közleményében.

A Mezőkövesdi Rehabilitációs Tagkórház járóbeteg rendeléseinek rendje

 

 

Rendelési idő

Hétfő

08.00 h – 14.00 h

Kedd

08.00 h – 14.00 h

Szerda

08.00 h – 14.00 h

Csütörtök

08.00 h – 14.00 h

Péntek

08.00 h – 14.00 h

 

Szakorvos

 

dr. Kiss Katalin

 

dr. Kelemen Irén

 

dr. Názon Sándor

 

dr. Ficsor Ilona

 

dr. Kovács Lajos

Mezőkövesdi Szakrendeléseket 2020. március 18-tól összevontan üzemeltetik. A szakrendelés reggel 8.00 h-tól délután 14.00 h-ig működik. Ezen belül ellátják mind a mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi, mind a reumatológiai feladatot.

 

Szikszói Tagkórház

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!