Ugrás a tartalomra

Bemutatta jelöltjét a Velünk a Város

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 06. szerda 12:14
Közös jelöltet állítanak a szeptemberi időközi választáson a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület és a benne együttműködő szervezetek, Sebe-Gazdig Juditot szerdán mutatták be a sajtó képviselőinek.

Bevezetőjében Fekete Zoltánné, a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci elnöke kiemelte, az egész Velünk a Város közösség támogatja a most bemutatott jelöltet.

Fotók: Juhász Ákos

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviseletében, a Velünk a Város frakcióvezetőjeként Simon Gábor emlékeztetett, a most felsorakozott pártok 2019-ben is együtt indultak az önkormányzati választáson, amit megnyertek. Erre készülnek most is.

- Sebe-Gazdig Judit egy fiatal, felkészült, tehetséges jelölt, aki itt született, itt végezte középiskolai és egyetemi tanulmányait. A sporttal aktívan foglalkozik, edzőként is tevékenykedett, jelenleg pedig a családi vállalkozásuk működtetésében vesz részt - sorolta.

A frakcióvezető kiemelte, az együttműködő pártoknak nagyon fontos üzenete van a választók felé, amit a jelölt is megtestesít: ez pedig a folyamatos megújulási képesség. De fontosnak tartja azt is a Velünk a Város frakció, hogy a helyi közügyekkel egyre több hölgy foglalkozzon.

- Az együttműködő szervezetek tagjai aktívan részt fognak venni az augusztus 6-án induló kampányban, és mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy a frakciónk bővüljön egy új taggal, Sebe-Gazdig Judittal - zárta mondandóját Simon Gábor.

Nagyon is van tétje a helyi időközi választásnak - ezt már Hegedüs Andrea (DK) országgyűlési képviselő mondta. A tét pedig nem más, mint megtartani egy eddig stabilan megnyert önkormányzati körzetet.

- Sebe-Gazdig Judit személye a garancia arra, hogy a 3-as számú egyéni választókerületben a munkavégzés folyamatos legyen. Szeretném neki átadni a stafétabotot, a két és fél éves munkámat és önkormányzati képviselői tapasztalatomat. Stabil körzetet örökölhet meg, amiben sok lehetőség rejlik. Meggyőződésem, hogy nála biztonságban lesz a választókerület - hangsúlyozta Hegedüs Andrea.

A jelölt is azt emelte ki, hogy elődje munkáját szeretné folytatni. Sebe-Gazdig Judit elmondása szerint szeretne mindenkit megszólítani a választókerületben és egész Miskolcon. A problémák megoldására koncentrál, céltudatos emberként írta le magát.

- Pontosan tudom, hogy elődöm, Hegedüs Andrea milyen munkát végzett el, ezért azt gondolom, jó kezekbe kerül a választókerület - hangoztatta.

Az 1989-ben született Sebe-Gazdig Judit a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola elvégzése után a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar marketing szakán szerezte meg diplomáját. A közösségi munka, a közösségfejlesztés mindig kiemelt fontossággal bírt nála, szervezett egyebek mellett nyári gyermektáborokat, autós és sportrendezvényeket. Dolgozott marketinges és PR-ügyintézőként, úszóoktatóként, aquafitnesz-edzőként, de van gyakorlata ügyviteli, pénzügyi és munkaügyi területen is. Bevallása szerint mivel a demokratikus és liberális elvek mentén gondolkodik, ezért a Demokratikus Koalíció iránymutatása és értékrendje áll hozzá a legközelebb.

Az egységes támogatást bizonyítandó, részt vett még a bemutató sajtótájékoztatón Szopkó Tibor (Momentum) alpolgármester, Szarka Dénes, a Jobbik miskolci elnöke, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese, valamint Doszpoly Botond, a Lehet Más a Politika (LMP) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke (a Párbeszéd miskolci elnöke, Göröncsér Zsolt nyaralását tölti, ezért nem tudott ott lenni a sajtótájékoztatón - a szerző).

Mint ismert, a miskolci 3-as számú egyéni választókerület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea listán bekerült a parlamentbe. Itteni mandátumáról május végén mondott le az összeférhetetlenség miatt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 25-ére tűzte ki az időközi választás időpontját a Helyi Választási Bizottság múltheti ülésén. A választási értesítőket augusztus 5-éig kiküldik, 6-ától tudják átvenni az ajánlóíveket a pártok, amiket augusztus 22-éig kell majd leadniuk. A kampányidőszak augusztus 6-án kezdődik.

További hírek

Olvasnivaló