Ugrás a tartalomra

A biztonság mindenekfelett!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 18. péntek 12:36
Túl vannak a 3 millió balesetmentes munkaórán a MOL poliol komplexum építkezésén.

Az 1,2 milliárd euróból megvalósuló poliol projekt a MOL-csoport történetének eddigi legnagyobb organikus beruházása, amelynek megvalósításához több ezer alkalmazottra van szükség az építkezésen. A komplexum elkészültéig közel 7 millió munkaórát kell balesetmentesen teljesíteni, így a biztonsági követelmények igen magasak.

Szeptember elején a tiszaújvárosi poliol komplexum építésén dolgozók immár 3 millió munkaórát ledolgoztak munkaidőkieséssel járó baleset nélkül.

– Kollégáink és alvállalkozóink munkatársainak biztonsága elsődleges fontosságú, és elkötelezettek vagyunk a biztonságos munkakörnyezet biztosítása és a balesetek megelőzése mellett – tájékoztatott közleményében a MOL.

Munkavédelmi oktató központ a MOL poliol komplexumában | Juhász Ákos képgalériája

Ebben igen nagy szerepe van az építkezésen található munkavédelmi oktató központnak, amelyet a fővállalkozó, a thyssenkrupp épített ki, és nemcsak Európában, de még a tengerentúlon is egyedülálló. Az itt folyó munkabiztonsági gyakorlati képzés tökéletesen kiegészíti az osztálytermi, elméleti oktatásokat.

A fő cél, hogy a munkavállalók jobban megértsék az építkezésen felmerülő jellemző veszélyhelyzeteket, és kiképezzék őket a balesetek megelőzésére és a védőfelszerelések megfelelő használatára.

Hét fő állomás van, ahol a munkavállalók megtapasztalhatják a biztonsági felszerelések fontosságát és megtanulhatják a használatukat: zuhanásszimulátor biztonsági hevederekkel, szimulátor a 100 százalékos kirögzítés magasban történő használatához, dőlő létra-szimulátor a három érintkezési pont fontosságának megértéséhez. Továbbá: nehézgép szimulátor, ejtőkalapács, áramütés szimulátor. A munkatársak gyakran veszélyes anyagok környezetében dolgoznak zárt térben – itt biztonságos környezetben tapasztalják meg ezeket a veszélyeket, és megtanulják megfelelően használni a védőeszközöket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!