Ugrás a tartalomra

Bodoky Márk megkapta első állami művészeti díját

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 20. kedd 17:34
A miskolcon játszó színésznek ítélték idén a kiemelkedő pályakezdők számára kiosztható Soós Imre-díjat.

A MASZK Országos Színészegyesület Vezetősége április 16-ai ülésén az idei Soós Imre „pályakezdő” díjat Bodoky Márk színművésznek ítélte – számol be hivatalos Facebook-oldalán a hírről a Miskolci Nemzeti Színház.
  
A Soós Imre-díjat a MASZK Országos Színészegyesület és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma alapította 2001-ben. Célja a színészet erkölcsi megbecsülésének és társadalmi rangjának emelése a pályakezdő színészek számára.

Minden évben annak a fiatal színművésznek ítélik, akit munkája miatt érdemesnek talál rá a MASZK vezetősége, valamint aki legfeljebb 5 éve kapott diplomát, Színész I. minősítést, és még nem részesült állami művészeti díjban.

Bodoky Márkot dinamikusan fejlődő fiatal színészként ismeri a szcéna, aki Miskolcon valós terhelés alatt is megmutathatta tehetségét. 2017-ben került a társulathoz, azóta olyan kiemelkedő darabok súlyos szerepeit vette a vállára, mint a Kivilágos Kivirradtig, a Feketeszárú Cseresznye vagy a Betörő az albérlőm.

– Ez az első szakmai elismerésem, ami díjban nyilvánul meg. Nagyon jól esik, hogy rám gondoltak a Soós Imre-díj kapcsán, igazán megtisztelő – fejezte ki háláját Bodoki Márk. – Kiemelni egy előadást sem tudok, viszont azt elmondhatom, hogy a Feketeszárú cseresznye, a Ruy Blas, a Kivilágos kivirradtig és az Ördögök mind igazán közel állnak a szívemhez. Már nagyon várom, hogy újra színpadra állhasak és közönség előtt játszhassak, hiszen ez az, amit a legjobban szeretek és élvezek a szakmámban – nyilatkozta a színművész.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!