Ugrás a tartalomra

A börtönben sem hagyott fel a bűnözéssel

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 23. péntek 08:57
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség csalás vétségének kísérlete miatt vádat emelt egy 35 éves káli férfival szemben.
Forrás: thenation.com

A vádlott 2018. február 20.-án délelőtt, az egyik büntetés-végrehajtási intézetből – ahol szabadságvesztés büntetését töltötte – mobiltelefonon hívta fel a sértettet, egy tiszaújvárosi férfit. A vádlott közölte a sértettel, hogy kisorsolták a telefonszámát az egyik mobiltelefon szolgáltató nyereményjátékán és nyer 75.000 Ft-ot, ha követi az instrukcióit.

A vádlott a beszélgetés során arra kérte a sértettet, hogy a számlavezető bankja internetes felületén a belföldi utalásoknál írja be a címzetthez a vádlott által megadott női nevet és számlaszámot, majd a tranzakciót hagyja jóvá, végül a banktól a telefonjára sms-ben kapott kódot és a nyeremény összegét, a 75.000 Ft-ot írja be szintén a megfelelő helyre az internetes banki oldalon.

A sértett a tranzakció során még időben rájött, hogy a vádlott útmutatását követve semmiféle nyereményhez nem jutna, hanem a saját bankszámlájáról történne pénzátutalás egy számára ismeretlen személy részére, ezért a folyamatot megszakította, így kára nem keletkezett.

A járási ügyészség a büntetett előéletű – többszörös és egyben különös visszaesőnek is minősülő – vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!