Ugrás a tartalomra

Börtönt kapott a veszélyhelyzet idején kórházi dolgozókra támadó férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 14. kedd 15:06
Három év börtönre ítélte a Szolnoki Járásbíróság nem jogerősen azt a férfit, aki a veszélyhelyzet idején sértegette, bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozókat - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A távmeghallgatással lefolytatott bizonyítási eljárás után a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt és három év börtönre ítélte, és elrendelte három felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is - közölték.
    
A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.
    
A közlemény szerint a férfi április 19-én súlyosan ittas állapotban felhívta a mentőket, hogy koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán. A mentők kórházba vitték, ahol több egészségügyi dolgozó rászólt, hogy tartsa be a kötelező egymás közötti távolságot. A férfi erre trágár szavakkal illette a kórház személyzetét, agresszíven viselkedett, az őt csillapítani igyekvő egyik beteghordót ököllel próbálta megütni. A sértettnek aztán sikerült a vádlottat földre teperni és a biztonsági szolgálat segítségével a rendőrök megérkezéséig a helyszínen tartani - írták.
    
A beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül - hívta fel a figyelmet a főügyészség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!