Ugrás a tartalomra

Bukta Ukrajna az Euróvíziót

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 18. szombat 10:03
Hiába nyerte meg az idei versenyt az ország, a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) úgy döntött, a háborús állapotok miatt nem rendezhetik meg a 2023-as döntőt.

Az EBU pénteki bejelentésében azt is elárulta: a második helyezett Nagy-Britanniával kezdett tárgyalásokat a rendezésről - írta meg a Metropolra hivatkozva az ATV. A szövetség kiemelte: az ukrán közmédia, valamint független szakértők bevonásával „alaposan” megvizsgálta a körülményeket, melyet követően arra a következtetésre jutott: Ukrajna „nem tudja megadni a fesztivál megrendezéséhez szükséges biztonsági és működési garanciákat”.

A szervezet hozzátette: osztja az ukránok „szomorúságát és csalódottságát”, valamint köszönik az ukrán közszolgálati média „szívből jövő együttműködését”.

A rendezvény folyamatosságának megőrzése érdekében azonban a brit közmédiával, a BBC-vel kezdenek megbeszéléseket a közlemény szerint a 2023-as fesztivál esetleg megrendezéséről.

"A műsorszolgáltatók szövetségének feltett szándéka, hogy az ukrán győzelem tükröződjön a jövő évi rendezésben, és ez a szempont elsőbbséget fog élvezni a lehetséges házigazdákkal folytatott tárgyalásokon"  – tették hozzá a közleményben.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!