Ugrás a tartalomra

Csaholás, nyakig ugrálás és őszinte tekintetek fogadták a vasárnapi kutyagolásra érkezőket

Muntyán Bernadett/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 12:43
Évek óta a kutyáké a főszerep minden hónap második vasárnapján: ilyenkor mindenki kipróbálhatja magát gazdiként, hiszen kutyagolást szervez a MÁSA. Vasárnap is csaholástól volt hangos a menhely – így jelezték az alapítvány átmeneti lakói, ki az, aki ma még nem volt sétálni.
Mocsári László képgalériája!

Sajnos nem minden négylábú olyan szerencsés, hogy szerető család veszi körül, és melegben tengetheti életének kutyaéveit: sokan gazdi nélküliek, és átmeneti menedékre szorulnak...

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány több mint 11 ezer kutyának és cicának talált már otthont, a csaknem két évtizedes fennállása alatt. Évente több mint 600 kutya és 150 macska kerül be hozzájuk – olvashatjuk az alapítvány hivatalos honlapján. 

– Sajnos állandó telt házzal üzemelünk: 230 kutyánk, és 20-25 cicánk van. Ilyenkor, a téli időszakban az élelmezés és a melegen tartás okoz leginkább problémát. Nagyon sok a balesetes kutyánk, a „nyakas" kutyánk, akiknek a nyakörve benőtte a nyakát, illetve parvos kutyánk is van – nyilatkozta Kisfalvi Nyina, az alapítvány elnöke a Miskolc Televíziónak.

Mint mondta, van egy karácsonyi programjuk, a „kutyafája", mely során díszeket tehetnek az önkéntesek a fára, illetve alá ajándékokat a menhely kutyáinak és macskáinak.

– Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy nagyobb figyelmet kapjon az állatvédelem. Azt gondoljuk, Miskolc egyik problémája, hogy talán nem megfelelően bánunk az állatokkal, és az, hogy nagyon sok kóbor kutya van a város területén – nyilatkozta Veres Pál polgármester. Mint mondta ,ennek orvoslására egy programon dolgoznak, mely kapcsán a Miskolci Állatsegítő Alapítvánnyal is egyeztettek már. – Hétfőn pedig részt veszek a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén, ahol a többi polgármesterrel az éjszakai és hétvégi állatorvosi ügyeletre keresünk majd megoldást: három város között próbáljuk ezt megszervezni – emelte ki a polgármester.  

A kutyagolás is nagyban hozzájárul a menhely sikerességéhez. Ezek az alkalmak nemcsak arra jók, hogy megismerkedhessünk a bent élő állatokkal, de arra is, hogy kipróbálhassuk magunk gazdiként, hogy felelős döntést hozhassunk, ha beleszeretünk egy ártatlan szempárba a sétáltatás során.

December 8-án, vasárnap ismét megtelt a telephely segíteni vágyó, kutyaszerető emberekkel.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!