Ugrás a tartalomra

Csaknem száz kiló élelmiszerrel segítették a Vöröskeresztet

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 16. kedd 11:51
Idén nem tartották meg a pandémia miatt a Szegények farsangját. Helyette a Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend tartós élelmiszerrel segítette a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hajléktalan Központjának konyháját.
Fotó: Végh Csaba

Hetedik alkalommal szerveztek volna kulturális programot a Borsodban élő rászorulóknak és nincsteleneknek. A húshagyó kedd hagyományát azonban idén megszakították. Hollósy András, a Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend helyi vezetője, az esemény szervezője elmondta, csaknem száz kilogramm tartós élelmiszert biztosítanak idén a Vöröskereszt helyi szervezetének. – Ez akár egy hétre is elegendő. Az elmúlt években mintegy 1200 adag melegételt osztottunk ki. Most például tésztát, rizst, étolajat és cukrot hoztunk a népkonyhát is üzemeltető intézménynek – mondta, majd hozzátette, a program legutóbbi sztárvendége Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművész volt. 

Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetője elmondta, jelenleg háromszázan veszik igénybe szolgáltatásukat. – Népkonyhánk normál esetben csak hétköznap üzemel, most azonban a pandémiára és a rendkívüli hidegre tekintettel hétvégén és ünnepnapokon is várja kétszáz adag melegétellel a rászorulókat – mondta. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!