Ugrás a tartalomra

Csodamalom: Előbb-utóbb visszaáll a rend

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 14:10
Több mint kétszer annyian voltak kíváncsiak a Csodamalom Bábszínház nyári előadására, mint amennyien beférnek a teátrum épületébe. Közösségi oldalukon apró bábelőadásokat osztanak meg ezentúl is, és a Mikulás is az online térben jön majd el.
A művészek azt remélik, hamarosan újra találkozhatnak a közönséggel. Forrás: MiNap-archív/Végh Csaba

A márciusi lezárást követően három futó előadásuk maradt el: egy bemutató, egy felújított darab, valamint a Süsü-sorozat legújabb része. Szabó Attila, az intézmény igazgatója elmondta, nyár végén elkezdték próbálni első, Meseláda című produkciójukat. – Már ekkor azt vettük észre, hogy elmaradnak nézőink. Ezt követte az a rendelet, mely kimondja, minden harmadik székre ülhetnek a nézők, ami helyzetünkben életszerűtlen, mert a gyerekek és a szülők nem lehetnek ilyen távol egymástól.

- Óriási siker volt augusztus 20-án a Lúdas Matyink, amit nyílt terepen, a Fráter György Katolikus Gimnázium előtt adtunk elő több mint háromszáz nézőnek. Katartikus élményben volt részem, hiszen én magam is játszom a darabban. Sosem felejtem el azt a szeretetet, amit ott kaptunk. Ez visszaadta a hitünket és a reményt, hogy előbb-utóbb visszaáll a rend - vélekedett Szabó Attila.

Amellett, hogy próbáltak élő kapcsolatot ápolni közönségükkel, az online térbe is feltették néhány előadásukat, amelyek még még mindig elérhetők honlapjukon. - Készülünk a következő Mikulás-ünnepségre, amiről elmondhatjuk, hogy harminc év után most először nem lesz élőben, pedig ez a repertoárunknak egy nagyon fontos része. Konkrét időpont még nincs a Mikulással való találkozásra, de a későbbiekben beszámolunk erről – összegzett az igazgató.

R.O.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!