Ugrás a tartalomra

Csütörtökig több mint 200 000 ember szavazott az előválasztáson

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 23. csütörtök 13:28
Hétfő reggeli újraindulása óta fennakadások nélkül halad az előválasztási szavazás. Az Országos Előválasztási Bizottság csütörtökön Facebook-posztban összegezte az eddigi tapasztalatokat. Eszerint szerdán sátorban 57.806-an, interneten keresztül pedig 3.902-en szavaztak (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak).

Összesen tehát a nap folyamán 61.708 fő adta le voksát Magyarország valamelyik leendő miniszterelnök-jelöltjére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 200 ezren szavaztak.

Az online szavazni vágyók száma továbbra is nagyon magas. A kapacitás bővítésén folyamatosan dolgoznak a szervezők, hogy minél több szavazni vágyót ki tudjanak szolgálni. Arra kérik a magyar választópolgárokat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon, mert az gyorsabb és egyszerűbb.

Az online szavazás elsősorban a külföldön vagy belföldön, de az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat.

Szavazni szeptember 28., kedd 20 óráig lehet.

Borítókép: Előválasztás a Centrumnál; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos

További hírek

Olvasnivaló