Ugrás a tartalomra

Dabas "nyerte" a Futókörök Napját

minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2022. május 22. vasárnap 18:19
2021 után ismét, ezúttal 4841 összkilométerrel. Miskolcon 924,7 kilométert futottak össze a lelkes sportbarátok.

A Pest megyei település lakói összesen 4841 kilométert futottak szombaton a szervezők tájékoztatása szerint. A második helyen a szolnokiak végeztek 4481, a harmadikon pedig a hajdúböszörményiek 3702 kilométerrel.

Képgalériánk a miskolci Futókörök Napjáról; Fotók: Mocsári László

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával - emlékeztet a Magyar Távirati Iroda.

Ezek a futókörök várták a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöztek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert. Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason és három fővárosi kerületben - a kőbányai Sportligetben, a békásmegyeri Táncsics Mihály parkban és a pestszentlőrinci Havanna úti lakótelepen - zajlott a második alkalommal megrendezett verseny.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!