Ugrás a tartalomra

David Rodman a DVTK Jegesmedvék játékosa

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. június 07. péntek 13:50
Rutinos, ponterős támadó érkezett a DVTK Jegesmedvék csapatához. A szlovén válogatott csatár 345 alkalommal lépett jégre az EBEL-ben, háromszoros szlovén és egyszeres DEL2 bajnok, valamint két olimpián és tizenkét világbajnokságon vett részt.

David Rodman eredményes pályafutását szülőhazájában kezdte, majd két sikeres kanadai esztendőt követően megkezdte az első EBEL-es szezonját az EHC Linz csapatában. Ezt követően a HK Jesenice, a Vienna Capitals és a Graz 99ers csapataiban összesen 345 mérkőzésen lépett jégre az osztrák bajnokságban, ezeken 308 pontot szerezve. Szerepelt a svéd és a német másodosztályban is, ahol ugyan azt a ponterős játékot mutatta közel pont/meccs átlaggal. 2017-ben kipróbálta magát a francia első osztályú Grenoble színeiben is, ahol 92 bajnoki mérkőzésen 109 egységig jutott. Az elmúlt szezont szülővárosa csapatában, a HDD Jesenicében töltötte, ahol az Alpesi Liga elődöntőig, illetve szlovén bajnoki döntőig jutott. 

A szlovén nemzeti csapatban 2004 óta szerepel, részt vett két olimpián, hat elit és hat Divízió 1-es világbajnokságon is.

Forrás: dvtk.eu

– Úgy gondolom, hogy velem egy technikás játékossal bővült a csapat, aki jól bánik a koronggal és jól hozza helyzetbe társait – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának David Rodman. – Igyekszem ésszel is játszani, valamint az emberelőnyös játék még az erősségem. Amit várhatnak tőlem, hogy kiegyensúlyozottan teljesítsek minden nap. Akkor érzem magam igazán jól, ha növekszik a tét, ilyenkor tudok a legjobban teljesíteni. Önmagam legnagyobb kritikusa is én vagyok, mindig jobbra törekszem. Jól ismerem a DVTK-t, így tudom, hogy jó csapat, nagyon jók a magyar játékosok, valamint a szurkolók is.

Marcel Rodman, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője annak a véleményének adott hangot, hogy a most igazolt támadó tapasztalatával segíteni fogja a csapatot, hiszen magas játékintelligenciával rendelkezik, remekül látja és olvassa a játékot.

További részleteket ITT olvashatnak.

További hírek

Olvasnivaló