Ugrás a tartalomra

Dinamikusan fejlődik 110 éve

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 12:32
A D&D Drótáru Zrt. vezetősége múlt héten vette át Csehországban a 2021-es év legdinamikusabban fejlődő leányvállalatának járó címet.

Az idén 110 éves, „Drótgyárként” is emlegetett vállalat, már 11 éve a cseh acélipari cégcsoport, a Moravia Steel tagja, mely több mint 7000 embert foglalkoztat Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon. A cégcsoport kétévente kitünteti kiváló dolgozóit és legeredményesebb leányvállalatait, melyből a tavalyi év teljesítménye alapján a magyar leányvállalat érdemelte ki az egyik kitüntető címet. A díjat a D&D Drótáru Zrt. nevében Radim Mrózek vezérigazgató és Szántói Róbert gazdasági igazgató vette át a cégcsoport székhelyén, a csehországi Třinecben megrendezett nagyszabású ünnepség keretében.

Az elmúlt 11 évben a tőkeerős befektető révén számtalan új beruházás valósult meg Miskolcon, melyek megszilárdították a vállalat pozícióját az építőipari acéltermékek európai piacán. A cég értékesítése az elmúlt évtizedben közel duplájára nőtt, és jelentősen emelkedett a foglalkoztatottak létszáma is. Jelenleg is folyamatosak a beruházások, a gyártókapacitás és a hatékonyság növelése mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiahatékonyság. 

A D&D Drótáru Zrt. célja, hogy hosszú távon meghatározó szerepet töltsön be Miskolc életében mint stabil, tőkeerős vállalat. Ezt elsősorban a kiváló dolgozói állományra, megbízható beszállítókra, alvállalkozókra, valamint a minőségi termékek és szolgáltatások nyújtására kívánják alapozni.

Alapítva 1912. Magyar Acélsodrony-, Drótművek és Kötélgyár Deichsel néven. A drótgyár az 1960-as években már a világ számos országába exportált. Jelenlegi nevén 1994-től működik a vállalat, 2011-től a cseh Moravia Steel cégcsoporthoz tartozik.
A vállalat Miskolcon több, mint 170 család megélhetését biztosítja. 
„D&D” Drótáru Ipari és Kereskedelmi Zrt.
Miskolc, Sajószigeti utca 4., www.drotaru.hu, +36 46 519 105, contact@drotaru.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!