Ugrás a tartalomra

Drágul a kötelező

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 06. szerda 19:15
Várhatóan 10-15 százalékkal emelkednek a jövő évi kötelező felelősségbiztosítási díjak. A drágulást az átlagosnál több baleset indokolja, és az, hogy az autószerelők egyre magasabb díjakért dolgoznak. A novemberi kampány egyre kevesebbeket érint. Év végén ugyanis már csak a 2010 előtt vásárolt járműveknek van ilyenkor a felelősségbiztosítási fordulója.

A viszonylagan idős járművekből egymilliónál is több fut az országban. Minden év végi évfordulós szerződéssel rendelkező ügyfélnek érdemes most ellenőrizni a biztosítók ajánlatait, mert az első napok statisztikái szerint a díjkülönbségek idén magasabbak a tavalyinál. Váltani azonban csak azok tudnak, akik december elsején éjfélig felbontják a jelenlegi szerződésüket.

Molnár Gábor elmondta, volt olyan eset, amikor nagyon magasra akarta emelni a korábbi szolgáltatója a díjat. - Végül egy netes kereséssel körülbelül az ő általuk ajánlott ár 60 százalékáért kötöttem a következő felelősségbiztosításomat.

A biztosítási alkusz cégek szerint a díjak átlagosan 10-15 százalékkal emelkednek jövőre. A drágulás egyik indokaként említik az átlagosnál több idei balesetet, valamint azt, hogy akkora a hiány autószerelőből és karosszériásból, hogy azokat, akik még megmaradtak ebben a szakmában, meg kell fizetni.

Mácsai Zsuzsanna, az N-Alexander Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott, a kötelező felelősség biztosítás díjának változása több dologra vezethető vissza. - Egyrészt arra, hogy a minimálbér emelkedett és ezzel együtt a rezsióradíjak is nőttek a szakszervizekben. A második oka pedig az, hogy borzasztóan sok a kár, és a biztosítók a díjakat a kár alakulása alapján állapítják meg.

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a magyarországi kötelező felelősségbiztosítási díjak európai összehasonlításban még mindig a legolcsóbbak között szerepelnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!