Ugrás a tartalomra

A DVSC nyerte a kelet-magyarországi összecsapást

Origo/ dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. március 16. szombat 23:10
A Debrecen hazai pályán győzte le 1-0-ra a Diósgyőrt a kelet-magyarországi rangadón a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 25. fordulójában.

A mérkőzést első helyzetére a 11. percig kellett várni, de Martin Juhar beadása után Prosser Dániel két méterről a rövid sarok mellé sodorta testtel a labdát. Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen: a 17. percben Ferenczi János bal oldali beadását Szécsi Márk lőtte öt méterről a kapuba.

Az első félidő folytatásában többet birtokolta a labdát a DVTK, de a kapura lövésekig a Debrecen jutott el inkább. A Loki háromszor, a miskolci együttes mindössze egyszer talált kaput az első 45 percben. Így bár voltak kisebb lehetőségek mindkét oldalon, újabb gól nem esett, egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején Bódi Ádám növelhette volna a DVSC előnyét, de a szabadrúgása centikkel a jobb alsó sarok mellé ment, majd nem sokkal később Ferenczi bombája kerülte el a kaput. A DVTK edzője, Fernando Fernandez cserékkel próbált frissíteni, viszont Tajti Mátyás és Branko Mihajlovics beállása sem hozott sok változást. A 70. percben Ferenczi lövésénél nagyot védett Antal Botond, igaz, a DVSC támadója jobban járt volna, ha inkább passzol az érkező társaknak.

A hátralévő időben sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, így nem meglepő, hogy a meccsre kilátogató 3600 néző nem láthatott újabb találatot.  A győzelmével a Debrecen feljött a harmadik helyre, míg a DVTK maradt a még éppen bennmaradást érő 10. helyen.

OTP Bank Liga 25. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

- Nagy esélyt szalasztottunk el ma, hogy eltávolodjunk a kieső zónától. Az a csapat, amelyik 13 alkalommal lő kapura, 20 alkalommal ad be szélről, az legalább egy pontot megérdemelt volna. Hozzáteszem, minimum egy pontot, mert a játék képe alapján ma csak egy csapat volt a pályán. Sokkal többet tettünk a győzelemért, de legalább az egy pontért, mint az ellenfelünk.
Az első félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki a kapott gól előtt és azt követően is, problémánk az ellenfél 16-osa környékén akadt, ott nem tudtunk elég pontosak lenni. A DVSC a vezetés tudatában nagyon mélyen védekezett, ezt csak pontosabb megoldásokkal tudtuk volna feltörni.
Az előttünk álló szünetben is tovább kell dolgoznunk, mert továbbra is a bennmaradás az elsődleges célunk. Ma is láttuk, hogy helyzeteket tudunk kialakítani, de azok értékesítése még gondot okoz. Ezen kell tovább dolgozni, hogy az MTK elleni fontos mérkőzésen a támadó harmadban pontosabbak legyünk, és akkor győztesen hagyjuk el a pályát.
Sok fontos mérkőzés vár még ránk, de a bajnokság vége előtt nyolc fordulóval továbbra is életben van a csapat, látom a játékosokon az akaratot, és ez bizakodásra ad okot - értékelt Fernando Fernandez, a DVTK vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!