Ugrás a tartalomra

DVTK: negatív tesztek, további intézkedések járványidőszakban

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 02. szerda 13:11
A napokban a DVTK egyik munkavállalójának PCR tesztje pozitív lett, a vele kapcsolatba került munkatársak pedig azonnal karanténba vonultak. A klub szerdán arról adott ki közleményt, hogy minden eddig elvégzett PCR teszt negatív eredményt adott.

A diósgyőriek az eset kapcsán azonnal létrehozták a DVTK Járványügyi Operatív Törzsét, aminek fő feladata a dolgozók és sportolók védelme, egészségének megőrzése.

Miután a sport világában napról napra egyre több olyan csapatról hallani, ahol játékosok és stábtagok is pozitív tesztet produkáltak, az Operatív Törzs úgy döntött, hogy az – eddig a klub edzőközpontjában készülő – első csapat és a szakmai stáb a szertárral és a mosodával együtt szerdától átköltözik a DVTK Stadionba – írták honlapjukon.

A klub az edzésidőpontokat is úgy választja meg, hogy a felnőtt csapat a következő hetekben egyáltalán ne találkozhasson az utánpótláscsapatokkal. A döntéssel a klub a DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékeit, a női, valamint a férfi első keretek játékosait és szakmai stábjait szeretné megóvni az esetleges fertőzéstől.

Az óvintézkedéseket annak ellenére is bevezették, hogy az érintett – jelenleg enyhe tüneteket mutató – kolléga kivételével a DVTK dolgozói és sportolói között továbbra sincs egyetlen olyan személy sem, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!