Ugrás a tartalomra

Egészséges, bőrszépítő téli csemegék Stahl Judittól

napidoktor.hu
Utoljára módosítva
2020. december 18. péntek 14:05
Az év többi szakaszához képest, ilyenkor télen jóval többet nassolunk, ám közben nem árt az alakunkra is odafigyelni, hiszen könnyen el tud velünk szaladni a ló.
Forrás: femina.hu

Léteznek olyan házi készítésű csemegék, amelyeket mértékkel fogyasztva egyrészt kordában tarthatjuk a testsúlyunkat, ráadásul még bőrünk egészségét is támogathatjuk. Stahl Judit téli finomságainak alapanyagát az édes vagy akár sós változatban elkészíthető magvak adják, amelyek mértékkel fogyasztva jótékony hatásúak, emellett ínycsiklandók is.

Magas fehérje- és zsírtartalommal rendelkeznek, valamint E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban is gazdagok. Többféle módon lehet elkészíteni és felhasználni őket. „Minden olajos magból lehet édességet készíteni: például egy kis aszalt gyümölccsel összedarálod – mondjuk, a diót az aszalt szilvával –, majd egy kis kakaóporral összegyúrod, golyókat készítesz belőle, és egy kifejezetten egészséges nasit kapsz…” – árulta el a műsorvezető, aki a szépségápolási termékek vásárlásakor legalább olyan tudatos, mint a konyhában.

„Általában az első öt összetevőre érdemes figyelni az ételek és a kozmetikumok esetében is. Nincs hatalmas különbség, ha egy luxusmárka vagy egy drogériás termék alkotóelemeit nézzük, azt inkább csak a szín és a pigment tartósságánál vehetjük észre” – mondta a műsorvezető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!