Ugrás a tartalomra

Egy hét múlva nyitnak a strandok Miskolcon 

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2023. május 19. péntek 17:59
Május 27-én megnyithatja kapuit a Selyemréti Strandfürdő és a miskolctapolcai strandfürdő is. Gyermeknap alkalmából színes programokkal várják a kicsiket. 
Fotók: Juhász Ákos

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, egy hét múlva, a pünkösdi hosszú hétvégén nyitnak a szabadtéri fürdők Miskolcon. A vendégek fogadására gőzerővel készülő létesítményekben Szopkó Tibor alpolgármester pénteken délelőtt tartott bejárást Németh Judittal, a Miskolci Fürdők Zrt. ügyvezető igazgatójával. Ott jártunkkor is éppen végezték a kertészeti munkákat, valamint a medencék előkészítését, takarítását a Városgazda munkatársai. De javítják a burkolati hibákat is, és Selyemréten a főépület belső tereit is újrafestik.  

- Jövő héten szombaton megnyitjuk a Selyemréti és a Miskolctapolcai Strandfürdőt is. A nyitvatartási idő változatlan, azaz Selyemréten már reggel 6 órától várjuk az úszni vágyókat és este nyolc órakor zárjuk a kapuinkat, a miskolctapolcai strandfürdő délelőtt 9 órától, este 6 óráig fogad vendégeket. A hosszú hétvége leginkább a gyerekekről szól majd, színes programokkal, vidám játékokkal, foglalkoztatókkal, táncházzal, élő muzsikával készülünk valamennyi fürdőnkben – ismertette lapunknak Németh Judit.  

A szabadtéri fürdők újranyitása a miskolciak szempontjából nagyon fontos lépés, a városvezetés elkötelezetten dolgozott ennek megvalósulásáért – erről már Szopkó Tibor alpolgármester beszélt. Elmondta, a tervek szerint az említett két létesítmény szeptember első hétvégéjéig fogadja a vendégeket. 

 - Az energiaválság némileg enyhült, a tervezettnél már alacsonyabb az energiaköltsége ezeknek a fürdőknek. Azon dolgozunk, hogy az év legnagyobb részében tudjanak üzemelni a különböző fürdő és strandlétesítmények Miskolcon. Nemcsak elkötelezettek vagyunk, hanem súlyos forrásokat is fordítunk erre a célra – hangsúlyozta Szopkó Tibor.  

További hírek

Olvasnivaló