Ugrás a tartalomra

Egyre fejlődik a selyemréti református általános iskola

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 12. péntek 08:41
Most egy olyan nagy felújításon vannak túl, amilyen még nem volt az iskola történetében. A tizenhárom osztályos intézményben kéttanítási és református nevelés folyik, de legótermükben programozást is tanulnak a diákok. Szeptemberben pedig egy kétcsoportos református óvoda is indul a felújított épületben.

A Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát 2014-ben vette át a Tiszáninneni Református Egyházkerület, most felújították. Rácsok András püspöki titkár elmondta, az összköltséget az egyházkerület állta.

Fotó: Végh Csaba

– Láttuk, hogyan végzik mindennapi oktató-nevelő munkájukat az itt dolgozó tanárok. Szerettük volna, ha szebb környezetben dolgozhatnak a gyerekekkel. A teljes infrastruktúrát felújítottuk, kicseréltük a nyílászárókat, új vizesblokkokat használnak a diákok. Ezután megnéztük, mivel tudunk még hozzájárulni az oktatás korszerűsítéséhez: új bútorokat szereztünk be, asztalokat, székeket, majd számítógépeket az újonnan telepített rendszerhez. 

Gulyás Ágnes igazgató örömét fejezte ki. – 1963-ban indult az első tanév az iskolában, azóta nem volt nagyobb felújítás. Most az új fűtési rendszerrel harmad annyit költünk. Jelenleg százhetvennégy gyerek jár az intézmény tizenhárom osztályába. Tanórákon és szakkörön még programozást is tanulhatnak a legószobában. 

Orosz István a közelben lévő selyemréti református templom lelkésze, 2019 óta szolgál az intézményben. – A gyülekezetnek a veteményes kertje az iskola, ahonnan szeretnénk minél több tagot toborozni. Mikor a diákok elballagnak, szétszélednek, de egy gyülekezet alkalmas arra, hogy továbbra is összetartsa őket. 

Szeptemberben nemcsak új elsősöket várnak a kapun belülre, hanem kisebbeket is. – Egy nyolc óvodát érintő projekt keretén belül indítunk egy új kétcsoportos intézményt az iskola épületében – mondta el Rácsok András.

További hírek

Olvasnivaló