Ugrás a tartalomra

Eladott labdák, kimaradt ötméteresek – vereség Angyalföldön

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 26. csütörtök 12:09
A Vasashoz utazott szerdán a miskolci férfi vízilabdacsapat. Védekezésben és támadásban egyaránt sokat hibáztak Kis István tanítványai, komoly vereségbe szaladtak bele a Komjádi uszodában. Bő egy hét múlva a Szentes ellen, tévés mérkőzésen javíthatnak.

Mindegyik negyedben 3-3 gólt dobtak az angyalföldiek, a miskolciaknak viszont csak négyszer sikerült válaszolni – így alakult ki a nagyarányú, 12:4-es hazai győzelem. A mérkőzés lefújását követően érthetően csalódottan nyilatkozott az MVLC vezetőedzője. – Saját hibáink miatt kaptunk ennyi gólt – fogalmazott Kis István. – Helyenként gyámoltalanul játszottunk, kihagytunk két ötméterest, eladtuk a labdát, amiből a Vasas gyorsan lefordult és gólokat lőtt. De a védekezésünk sem volt szoros, többször üresen kapta meg a labdát az ellenfél centere, amit kegyetlenül ki is használt.

Vismeg Botond is a védekezésbeli hiányosságokat emelte ki, egyenesen úgy fogalmazott: hátul összeomlott a csapat a végére.

A Vad Lajos vezetőedzőt továbbra is helyettesítő Bóbis Máté a Vasas részéről elmondta, a járvány miatti bizonytalan helyzet miatt nem tudták, mire számíthatnak, abban azonban biztosak voltak, hogy nyerni akarnak. – A kulcs a fegyelmezett védekezés és a kapusteljesítmény volt. Hozzá kell tennem, az első félidőben alakulhatott volna máshogy is ez a meccs.

Az ex-miskolci kapusnak, Csoma Kristófnak elmondása szerint nem kellett extra motiváció a mérkőzés előtt. 78 százalékos hatékonysággal védett. – Ez a védekezésünknek is nagyban köszönhető, jól „szűrték” meg előttem a lövéseket. Gratulálok a miskolciaknak, nem adták fel, végig hajtottak.

Az MVLC jelenleg nyolcadik a bajnokságban, 16 ponttal. A következő fordulóban, december 5-én este háromnegyed 9-kor a Metalcom-Szentes csapatát fogadják. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

E.ON Férfibajnokság, 13. forduló, eredmény:

A-Híd VasasPlaket-PannErgy-Miskolc 12-4 (3-1, 3-0, 3-2, 3-2)
Gólszerzők: Randjelovics 3, Bátori 2, Szatmári 2, Bóbis 2, Bedő, Korbács, Vadovics, ill. Berki, Magyar, Vismeg Zs., Sisán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!