Ugrás a tartalomra

Életmentő gépet kapott adományba az újszülött intenzív osztály

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. július 05. kedd 18:05
Az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó nevű szervezet önzetlen adománya segíti majd a beteg gyermekek gyógyulását. Az inkubátor, a hozzá tartozó transzporter és a babafészkek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Újszülött Intenzív Osztályára kerültek.

A GYEK vezető főorvosa, Hauser Péter a keddi átadó során elmondta, hogy minden adományt szívesen fogadnak, mert hozzájárulnak ahhoz, hogy megfelelő környezetben és korszerű eszközökkel, a lehető legjobb módon láthassák el a gyermekeket. Ezért köszönetet mondott.

Fotók: Juhász Ákos

Ezúttal az Alapítvány az Alapítványokért nevű szervezet – amely a Plüss Kommandó nevű kezdeményezés mögött áll – sietett az Újszülött Intenzív Osztály segítségére egy úgynevezett giraffe shuttle transporter és hibrid inkubátor rendszerrel, illetve babafészkekkel.

Előbbi eszköz megkönnyíti a picik szállítását a kórházon belül, például vizsgálatról vizsgálatra. Utóbbi textilek pedig az anyaméhhez hasonló körülményeket biztosítanak az ideje korán világra jött csöppségek számára, ami több szempontból is előnyös a fejlődésükhöz.

Nyilka Ildikó kuratóriumi elnök az összességében közel 20 millió forint értékű adomány kapcsán köszönetet mondott a közösségnek, amely összeadta az eszközökhöz szükséges forrást.

„Szeretném, ha minden koraszülöttes anyuka és apuka tudná, bár ez egy nagyon kemény és embert próbáló időszak, de az orvosok és nővérek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a picik a legmegfelelőbb fizikai és lelki ellátásban részesüljenek. Az ő munkájukat szeretné a Plüss Kommandó segíteni a Koraszülött Hadművelettel” – összegzett, egyben utalt arra, hogy az adományokat milyen célból gyűjtötték össze és adták át a megyei kórház képviselőinek.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!