Ugrás a tartalomra

Elmarad a virágvasárnapi menet Jeruzsálemben

MTI
Utoljára módosítva
2020. április 05. vasárnap 11:35
Idén elmarad a virágvasárnapi menet Jeruzsálemben a koronavírus miatt a jeruzsálemi latin pátriárka utasítása alapján.

Pierbattista Pizzabala, a jeruzsálemi latin pátriárkatus apostoli intézőjének utasításai szerint elmarad a szokásos virágvasárnapi menet az Olajfák-hegyéről a Jeruzsálem Óvárosában lévő Szent Anna templomhoz a koronavírus terjedése ellen bevezetett izraeli gyülekezési tilalom miatt.
     
A Keresztény Média Központ élő adásban fogja közvetíteni a Szent Sír székesegyházban a húsvéti ünnepi szentmiséket, és a Szentföldön az egyes templomok közösségei számára szintén követhetőek lesznek a misék élőben az adott templomok szokásos nyelvén és időpontjában aszerint, hogy a gregorián vagy a Julianus naptárt követik.
   
A koronavírus megjelenésének következménye, hogy hatalmas sorok állnak az izraeli élelmiszerboltok előtt elsősorban tojásért. Rison Lecionnál vasárnap reggel a rendőrségnek kellett beavatkoznia, és szétoszlatnia a tojásért sorban állókat, majd bezáratták a boltot.
    
Minden családnak szüksége van tojásra a szerda esti széder-tálhoz, a nyolc napig tartó pészach ünnepének kezdetéhez. Azonban már több hete akadozik az ellátás, és ezért a vevők azonnal szétkapkodják a már csak korlátozott számban hazavihető dobozokat. Az  ellátási nehézségeket az okozhatja, hogy idén szinte minden izraeli hazájában lesz a pészach ünnepén, míg más években ilyenkor százezrek utaznak külföldi vakációra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!