Ugrás a tartalomra

Előbb a megállóban verekedtek, majd az utcán kergetőztek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 02. kedd 11:58
Mindezt a térfigyelő kamera rögzítette még tavaly Miskolcon. Az idősebb vádlott felfüggesztett fogházbüntetést, a fiatalabb pénzbüntetést kapott.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves és egy 24 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt – tájékoztatta szerkesztőségünket az ügyészség. A Dr. Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben az áll: a vádirat szerint az idősebb vádlott tavaly októberben, egy kora esti órán Miskolc belvárosában, egy villamosmegállóban – ittasan – egy számára ismeretlen társaság felé kiabált és szitkozódott.

„Célpontként kiválasztotta a másik vádlottat, hangoskodva kötekedni kezdett vele és elindult az irányába. Amikor odaért hozzá, a fiatalabbik vádlott eltolta magától, de ő tovább magyarázott neki, mire az ellökte, ekkor belekapaszkodott a dzsekijébe és elszakította. A vitát kezdeményező vádlott ezután belerúgott vádlott-társába, aki dühében földre dobta a táskáját, és a most már menekülő támadóját az utcán kergette. Az ittas vádlott elesett, és a földön összekuporodott, de a felindult állapotban lévő másik vádlott a felső testén többször megütötte és megrúgta. A vádlottakon orvosilag értékelhető sérülések nem keletkeztek” – olvasható a közleményben.

Az esetet rögzítette egy közeli térfigyelő kamera, így szereztek róla tudomást a rendőrök is, ők vetettek véget a további verekedésnek.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – a büntetett előéletű vádlottak közül az idősebbel szemben felfüggesztett fogházbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését, a fiatalabbal szemben pénzbüntetést indítványozott.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló