Ugrás a tartalomra

Ember-majom hibridet hoztak létre Kínában

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 03. szombat 15:30
A kutatók szerint a hibrid megalkotása egy fontos lépcsőfok volt, hogy állatokat tudjanak felhasználni emberi szervek előállításához, amellyel a későbbiekben rengeteg emberélet lenne megmenthető.

A kutatócsoport nyilvánosságra hozta, hogy emberi őssejteket injekcióztak szövet-előállítás céljából majomembriókba – olvasható a The Independent hírei közt. A kísérletet megszakították, mielőtt az embrió elérte azt a kort, hogy megszülethetett volna.

A hirado.hu úgy tudja, a kísérletet Kínában végezte egy spanyol kutatócsoport, és azt mondták, az ember-majom hibrid képes lett volna megszületni.

Az embriót először genetikailag módosították, hogy kikapcsolják a géneket, amelyek a szervek növekedését szabályozzák. Az eljárás etikusságát tekintve felmerültek aggodalmak, részben abból kifolyólag, hogy mi lesz, ha az emberi őssejt az agyba kerül.

Angel Raya a Barcelonai Regeneratív Orvostudományi Központból elmondta, hogy a két különböző fajból származó sejtekkel végzett kísérletek etikai korlátokba ütköznek. Az aggályok között szerepel, hogy mi történne, ha ezek az őssejtek az állat agyában emberi neuronokat hoznának létre, vagy spermiumsejtekké alakulnának?

Estrella Nunez, a kutatás egyik munkatársa azonban beszámolt róla, hogy abban az esetben, ha az emberi sejt az agyba jut, azonnal megsemmisítik.

(Címlapképünk csak illusztráció!)

További hírek

Olvasnivaló