Ugrás a tartalomra

Érkeznek az SZJA-igazolások

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 26. szerda 10:14
Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és az adó-visszatérítés összege – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Aki Ügyfélkaput használ vagy más KAÜ-azonosítót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített adóbevallási tervezetet legkésőbb március 15-től elérheti, legegyszerűbben a NAV honlapján. Ha valakinek még nincs ügyfélkapu-hozzáférése, elektronikusan vagy a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányhivatalokban pár perc alatt regisztrálhat – írják.

Kitérnek továbbá arra, hogy aki KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) rendelkezik, márciustól megnézheti saját adóbevallási tervezetét – azonosítás után – az eSZJA-oldalon. 

Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 16-áig adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:

SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn; az eSZJA-oldalon elérhető webes űrlapon; levélben; a BEVTERVK formanyomtatványon; telefonon; a 1819-es hívószámon; személyesen és az ügyfélszolgálatokon.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!