Ugrás a tartalomra

Európai futamokon is indulnának a megújult „oroszlánnal”

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 21. vasárnap 09:59
Több mint 200 lóerőt csiholtak ki Bartha Nándor Peugeot 206-osából. A pilóta – Karetka-Ülkei Rékával az oldalán – nemzetközi versenyeken is indulna idén.

– Alsózsolcán teszteltünk május végén, nagyon hasznos volt a szlalom, egy-két apró hiba jött csak elő az autón – mondta Bartha Nándor. – Még a télen kapott egy új, erősebb motort, új az elektronika, és a külsején is csinosítottunk. Aztán a járvány idején rendet raktunk a csapat körül. Gőzerővel készültünk az újraindulásra, nagyon örültünk, hogy végre élesben is kipróbálhattuk a kocsit, mert eddig inkább csak nézegetni volt lehetőségünk.

A pilóta hozzátette: a csapat összeállt, és nagyon jó támogatókat, partnereket találtak – köztük a Kard és Kereszt Johannita Testvériséget is. – Jó a személyes kapcsolatunk, soraikban van olyan tag, aki nagyon szereti a rallyt. Meglátták bennünk a fantáziát, így lettek a támogatóink. Az esélyeket latolgatva úgy fogalmazott, a megújult autóval jobban labdába rúghatnak idén a Rally2-ben, az 5-ös kategóriában. – Korábban élethalálharcot vívtunk a Hondákkal, most már szerintem jobban fel tudjuk venni velük a harcot.

Sőt, komolyabb babérokra törnek: a hazai bajnokság mellett külföldön is szeretnénk megmérettetni magukat. – Szlovákiába, Lengyelországba és Olaszországba is szeretnénk menni versenyezni. Az autó most már alkalmas erre. Úgy tervezzük, hogy év végéig havonta két futamon is elindulunk. Én már a szállásokat is lefoglaltam…

Júliusban Salgó rally, már ők is nagyon várják az újrakezdést. – Hiányzik a pálya, a versenyzés. Aki ezt nem várja, az el se kezdje. Amennyi energiát és pénzt beletettünk az autózásba, már élvezni is akarjuk – fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló