Ugrás a tartalomra

Ezüstértmes lett a miskolci csapat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 09. hétfő 11:27
A legkisebb korosztály fantasztikus hangulatú versenye a Játékos Sportverseny Diákolimpia, melynek országos döntője zajlott a hétvégén Székesfehérváron.

Az alsó tagozatosok változatos feladatokból álló fináléján jó pár iskola évek óta az élvonalban van, szinte minden országos döntőbe bejutnak Törökbálint, Szombathely, Eger iskolái. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola tavaly szerepelt először az országos döntőn, idén pedig már az ezüstérmet hozták el.


A Játékos Sportverseny az alsós korosztály részére összeállított 29 különböző, sportági alapokra épülő, ügyességi és labdás feladatból áll, amelyek közül 1-1 versenyre mindig 10 feladatot választanak ki sorsolással. Az idei versenysorozatra országosan 257 csapat több mint 5300 diákkal nevezett, a döntőbe pedig a legjobb 8 csapat, összesen 144 versenyző jutott be, a megyei versenyeken, az országos elődöntőkön és pótselejtezőn keresztül.  Az egyes csapatokat 9 fiú és 9 lány alkotja. 
A hétvégi országos döntőn az utóbbi évek legszorosabb küzdelme zajlott, a csapatok fej-fej mellett haladtak egészen az utolsó feladatig. Az aranyérmet végül Törökbálint vitte el. A Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola második helyezett lett, megelőzve az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolát.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!