Ugrás a tartalomra

Ezüstöket hozott az idei Shito Európa-bajnokság Miskolcnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 21. vasárnap 15:33
Kilencedik alkalommal rendezték meg május 20-21. között a Shito Európa-bajnokságot Nagyváradon, amelyre a miskolci Justitia Fuji-Yama SE karatékái is meghívást kaptak.

Fotó: Magánarchívum

Négy sportoló vett részt a megmérettetésen, akik a Toldi utcai edzőterem és a Nagy Lajos Király Általános Iskola Tokui dojo növendékei. Edzőként Kis Virág és Grudzinski Zsolt kísérte el a fiatalokat – írja közleményében az egyesület.

A 8-9 éves fiú kata 10-6. kyu utánpótlás versenyszámban Kazai Bendegúz szerepelt, aki az első fordulóban 3-0-re legyőzte a szlovák Weiss Danielt, majd a döntőben 2-1 arányban kikapott ellenfelétől, így ezüstérem került a nyakába.

A 12-13 éves lány kata 10-6. kyu utánpótlás versenyzők között Trója Panna és Huszár-Kovács Boglárka próbált szerencsét. Panna a nyolc között a szlovák Smatanová Ema ellen a Shino katával sajnos kikapott 3-0 arányban, aki végül bronzérmet szerezett, így a miskolci versenyző nem került a vigaszágra.

Huszár-Kovács Boglárka a szlovák Tóth Kata ellen kezdett a Shino katával, amelyet 3-0-ra meg is nyert. Következett a Matsukaze kata, ami 2-1-es győzelmet hozott számára. A döntőben a miskolci lány a Seienchin-t járta, míg ellenfel a Matsumura Rohai-t mutatta be, ezúttal nem Boglárkát látták jobbnak a bírók, így ezüstérmet szerzett.

A junior férfi kata versenyszámban Bérczes Botond a haladó kategóriában 16-os ágról verekedte be magát az elődöntőig. Angov Angel bulgár versenyző ellen Nippaipo katát járta a miskolci versenyző, amelyet 2-1 arányban megnyert. Következett az osztrák Laes Theodor Matsumura Bassai-a, aki ellen az Anan dai-t mutatta be Botond, ezúttal 3-0-ra győzött. Az elődöntőben a román Vulpoiu Eduard és a miskolci fiú is a Papuren-t járta, itt a hazai versenyzőt hozták ki a bírók. A bronzmérkőzésen Genev Dimitar ellen a Suparimpei-t mutatta be Botond, amit 3-0-ra hozott, így megszerezte a 3. helyezést.

Eredmények:
8-9 éves fiú kata 10-6. kyu között: 2. Kazai Bendegúz
12-13 éves lány kata 10-6. kyu: 2. Huszár-Kovács Boglárka
Junior férfi haladó kata: 3. Bérczes Botond
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!