Ugrás a tartalomra

Fákkal-bokrokkal zöldül a Kilián-dél

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 16. kedd 15:06
A városrész több pontján folytatódik a korábban elindított zöldítési program, amelynek célja, hogy pótolja az elöregedett, sérült növényeket. Szombaton a helyi lakosok is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

A zöldnövényzet természetes velejárójaként annyira elöregedhetnek, betegek lehetnek vagy éppen egy vihar miatt megsérülhetnek a példányok, hogy ki kell vágni őket. Ilyen esetekben új fák és bokrok kerülnek a helyükre.

Sérült fa a Kilián-délen; MiNap-archív

Ez történik majd szombaton a Kilián-dél városrészben, ahol Bartha György önkormányzati képviselő várja a lakosokat, hogy csatlakozzanak a munkálatokhoz. Mint elmondta, az ültetési program már korábban elkezdődött. Az idei folytatás során 24 facsemetét és 7 bokrot ültetnek el a Könyves Kálmán, a Gagarin, az Iván és a Benedek Elek utcákon.

A képviselő várja azokat az önkénteseket, akik szívesen tennék közösségi programmá az ültetést. A volt Otthon étterem előtti téren 10 órakor találkozhatnak a zöldítők, ahonnan közösen mennek el a fentebb részletezett utcákba.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai segítenek majd a folyamatban: előre kiássák a gödröket és szerszámokat is biztosítanak, ahogy locsoló kocsi is csatlakozik a programhoz.

„A város egyik legzöldebb lakótelepe a miénk, amelynek sok fáját az 1962-es épüléskor ültették el. Többségük mára elöregedett és ki kellett vágni őket, ahogy a természet is ritkítja az állományt.” – magyarázta Bartha György, hogy mi tette szükségessé a pótlást.

Végezetül hozzáteszi, hogy ez a program még nem az Otthon téri orvosi rendelő beruházása kapcsán várható ültetés. Az majd akkor lesz esedékes, amikor az épület elkészül. „A kivitelezőt szerződés kötelezi a kivágott fák pótlására.” – zárja a képviselő.

(Borítókép: Faültetés a Kilián-délen 2019-ben; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló