Ugrás a tartalomra

Farkas falkát kaptak lencsevégre Ómassa környékén

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 07. kedd 12:11
Nyolc farkas „portyázik” a Bükkben, Ómassától alig száz méterre azon a felvételen, amit 12 órája tettek közzé a Facebookon. A bejegyzés szerint vasárnap reggel 9 órakor videózták le a falkát.

Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológusa megkeresésünkre elmondta, hol együtt, hol külön, hol még nagyobb számban lát farkasokat kameracsapdáik felvételein, tehát nem kell túlságosan meglepődnünk és megrökönyödnünk a jelenségen.

– Annak, hogy ezek az állatok a reggeli órában száz méterre Ómassától jelentek meg, több oka is lehet, hiszen nem tudhatjuk, hogy megelőzte-e ezt például egy esetleges hajtás – fogalmazott. Hozzátette: felvették a kapcsolatot a videó készítőjével, hogy több mindent megtudjanak a felvétel körülményeiről és pontos helyszínéről.

Mint mondta, ezek az állatok gyakran keresztezik az ember nyomvonalát: több felvételük is van, ahol az ember által használt túraútvonalat használják a farkasok is.

„Mindenesetre gratulálok a felvételhez, mert ilyen szép számban, napfényben nagyon ritka, hogy rögzíteni tudnánk ezeket az állatokat” – mondta.

További hírek

Olvasnivaló